'Nokia halveert smartphone-productie in 2010'

Telefoonfabrikant Nokia zou haar smartphoneproductie volgend jaar drastisch naar beneden bij willen stellen. In 2010 zullen waarschijnlijk de helft minder smartphones uitgebracht worden.

Nokia N900 Telekoopwijzer

Ondanks dat Nokia met de N900 een zeer populaire telefoon in handen heeft op een gloednieuw platform, zou het bedrijf toch van plan zijn om volgend jaar flink minder smartphones uit te geven. Baas van Nokia’s smartphone-divisie, Jo Harlow, zou in een webcast gezegd hebben dat het bedrijf veel last heeft van concurrentie in het high-end- en low-endgedeelte van de telefoonmarkt. Het hoofd van smartphone-R&D, Antti Vasara, heeft gezegd dat Nokia de onnodige differentiatie in haar portfolio wil verminderen. Hierdoor zou het bedrijf haar portfolio een stuk meer gefocused houden. Nokia bedoelt met onnodige differentiatie waarschijnlijk het Maemo-platform, gezien het eerder bericht dat Nokia slechts één Maemo-smartphone uit zou brengen in 2010.

Nokia’s keuze om het aantal smartphones, en dan met name die op het Maemo-platform, te korten is op zijn minst opvallend te noemen. Inmiddels is het marktsegment voor telefoons met een slim besturingssysteem flink populair aan het worden.

Bron: Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Lijkt mij een heel goed plan van Nokia, dit voorkomt wellicht dat men dan halfbakken telefoons in de markt gooit en dan weer snel verder met de volgende. Aan b.v. de N900 is dan ook duidelijk te merken dat er veel aandacht aan is gegeven want ook al kan er nog veel aan verbeterd worden, het is geen halfbakken toestel

  2. Alex de Widt -

    Vind de titel halveert productie wat ongelukkig gekozen. Dat betekend over algemeen dat ze minder gaan produceren, al gaat het om het aantal toestellen verminderen. Van deze toestellen kunnen we dan waarschijnlijk ook grotere oplages verwachten.

    Dit is overigens iets wat we bij andere fabrikanten ook al hebben zien gebeuren (HTC en SE ook geloof ik). Het is ook iets wat ik veel liever zie. Op minder verschillende toestellen kan je betere ondersteuning leveren en beter door ontwikkelen.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters