'Nokia halveert smartphone-productie in 2010'

Telefoonfabrikant Nokia zou haar smartphoneproductie volgend jaar drastisch naar beneden bij willen stellen. In 2010 zullen waarschijnlijk de helft minder smartphones uitgebracht worden.

Nokia N900 Telekoopwijzer

Ondanks dat Nokia met de N900 een zeer populaire telefoon in handen heeft op een gloednieuw platform, zou het bedrijf toch van plan zijn om volgend jaar flink minder smartphones uit te geven. Baas van Nokia’s smartphone-divisie, Jo Harlow, zou in een webcast gezegd hebben dat het bedrijf veel last heeft van concurrentie in het high-end- en low-endgedeelte van de telefoonmarkt. Het hoofd van smartphone-R&D, Antti Vasara, heeft gezegd dat Nokia de onnodige differentiatie in haar portfolio wil verminderen. Hierdoor zou het bedrijf haar portfolio een stuk meer gefocused houden. Nokia bedoelt met onnodige differentiatie waarschijnlijk het Maemo-platform, gezien het eerder bericht dat Nokia slechts één Maemo-smartphone uit zou brengen in 2010.

Nokia’s keuze om het aantal smartphones, en dan met name die op het Maemo-platform, te korten is op zijn minst opvallend te noemen. Inmiddels is het marktsegment voor telefoons met een slim besturingssysteem flink populair aan het worden.

Bron: Gizmodo

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters