Nokia heeft 1,5 miljard S40-telefoons verkocht

Fabrikant Nokia heeft bekend gemaakt dat er inmiddels 1,5 miljard Nokia-telefoons zijn verkocht die voorzien zijn van haar Serie 40 OS. De fabrikant richt zich met het platform vooral op opkomende economieën in Afrika, Latijns Amerika en Azië.

De mijlpaal werd door Mary McDowell, hoofd van de mobile phones tak binnen Nokia, bekendgemaakt aan de BBC. Volgens McDowell zijn er inmiddels wereldwijd 1,5 miljard telefoons van Nokia in omloop die op S40-software lopen. De fabrikant zal morgen haar financiële cijfers bekendmaken en één van de troeven zal dan de mobile phones divisie zijn. Deze divisie heeft een relatief lage marge maar zeer grote afzet in opkomende economieën. Analisten denken dan ook dat de divisie de cijfers van Nokia flink omhoog zal halen, vooral omdat de nieuwe Asha-lijn het erg goed zou doen in landen als India en China.

McDowell laat weten dat de volgende miljard telefoons op basis van het OS vooral gretig aftrek bij de jeugd zal gaan vinden. Daarnaast moeten ook opkomende steden steeds meer de low-end toestellen van Nokia gaan vinden en verkopen. De topvrouw laat weten dat Nokia een goede balans heeft gevonden in het ontwikkelen en verkopen van diens goedkope telefoons. “De ontwikkelingskosten zijn erg laag, maar de marge ook. Desondanks weten we een gezonde winst te behalen op de toestellen als gevolg van de lage kosten.” Een andere strategie voor het OS is om meer apps te maken voor het platform en de lijn tussen dumbphones, waaronder S40 nog valt, en smartphones steeds verder te laten vervagen.

Nokia Asha 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters