'Nokia heeft meer dan een miljoen Lumia's verkocht'

Analisten schatten dat Nokia tussen de 800.000 en 1,2 miljoen Lumia 800-smartphones verkocht heeft in het eerste kwartaal dat het toestel te koop was. De fabrikant zal eind deze maand de precieze verkoopcijfers bekendmaken tijdens het toelichten van haar kwartaalcijfers.

Zakenkrant Bloomberg heeft bij verschillende analisten nagevraagd wat hun verwachtingen zijn voor de verkopen van Nokia’s hero-device, de Lumia 800. Analisten menen dat het toestel tussen de 800.000 en 1,3 miljoen keer is verkocht in het afgelopen kwartaal. De meest sombere schattingen gaan uit van 800.000 stuks, waarbij wordt opgemerkt dat als Nokia meer dan een half miljoen stuks heeft weten te slijten, analisten al tevreden zullen zijn.

De Lumia 800 is pas drie maanden op de markt en in slechts zes Europese landen verkrijgbaar. Mocht Nokia daadwerkelijk meer dan een miljoen stuks verkocht hebben, dan zullen investeerders weer sneller bereid zijn om te investeren in het bedrijf, aldus Bloomberg. Analisten gaan er voorlopig van uit dat de Lumia 800 beter is verkocht dan verwacht, maar onduidelijk is nog hoe veel stuks er precies gesleten zijn door Nokia.

Nokia zal de komende maanden de verkoop van de Lumia 710, 800 en 900 flink gaan uitbreiden naar nieuwe landen waardoor de afzet zal toenemen. Nokia zal op 26 januari haar financiële cijfers over het vierde kwartaal van 2011 bekendmaken. De producent zal naar verwachting dan ook de eerste verkoopcijfers van de Lumia mededelen.

Nokia Lumia 800 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

    Denk dat het wel goed komt met de Fusie van MS en Nokia. WP7 is erg stabiel en gebruiksvriendelijk, maar er moet zeker nog wel aan gesleuteld worden.

    Doe van het aantal nog maar 100.000 stuks er af van welke ze hebben weg gegeven.. haha

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters