'Nokia heeft meer dan een miljoen Lumia's verkocht'

Analisten schatten dat Nokia tussen de 800.000 en 1,2 miljoen Lumia 800-smartphones verkocht heeft in het eerste kwartaal dat het toestel te koop was. De fabrikant zal eind deze maand de precieze verkoopcijfers bekendmaken tijdens het toelichten van haar kwartaalcijfers.

Zakenkrant Bloomberg heeft bij verschillende analisten nagevraagd wat hun verwachtingen zijn voor de verkopen van Nokia’s hero-device, de Lumia 800. Analisten menen dat het toestel tussen de 800.000 en 1,3 miljoen keer is verkocht in het afgelopen kwartaal. De meest sombere schattingen gaan uit van 800.000 stuks, waarbij wordt opgemerkt dat als Nokia meer dan een half miljoen stuks heeft weten te slijten, analisten al tevreden zullen zijn.

De Lumia 800 is pas drie maanden op de markt en in slechts zes Europese landen verkrijgbaar. Mocht Nokia daadwerkelijk meer dan een miljoen stuks verkocht hebben, dan zullen investeerders weer sneller bereid zijn om te investeren in het bedrijf, aldus Bloomberg. Analisten gaan er voorlopig van uit dat de Lumia 800 beter is verkocht dan verwacht, maar onduidelijk is nog hoe veel stuks er precies gesleten zijn door Nokia.

Nokia zal de komende maanden de verkoop van de Lumia 710, 800 en 900 flink gaan uitbreiden naar nieuwe landen waardoor de afzet zal toenemen. Nokia zal op 26 januari haar financiële cijfers over het vierde kwartaal van 2011 bekendmaken. De producent zal naar verwachting dan ook de eerste verkoopcijfers van de Lumia mededelen.

Nokia Lumia 800 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters