'Nokia heeft plannen om Palm over te nemen'

Op de beurs in Amerika gonst het van de geruchten dat Nokia van plan is om Palm over te nemen. De koers van Palm schoot hierdoor met 7.02% omhoog op de beurs.

Nokia Palm

Bloomberg weet melding te maken van een nieuw gerucht dat op de Amerikaanse beurs de ronde doet. Volgens het magazine gaat het gerucht dat Nokia van plan is om Palm over te nemen. Reden hiervoor zou zijn dat Nokia haar achterstand op de smartphone-markt wil verkleinen en de overname van Palm zou hiermee in een klap ingehaald zijn. Daarnaast is het aandeel van Palm nog steeds laag te noemen waardoor de overname relatief weinig geld zou kosten. Het aandeel Palm schoot gisteren omhoog toen handelaren lucht kregen van het gerucht. Het aandeel sloot uiteindelijk 7% hoger die dag en dat zou betekenen dat zowel analisten als handelaren de deal wel levensvatbaar achten en zien zitten.

Zowel Nokia als Palm hadden geen zin om commentaar te geven op de geruchten. Mocht het hier daadwerkelijk om een overname gaan dan mogen beiden bedrijven juridisch gezien ook weinig melden aan de pers. Onduidelijk is echter nog hoever de overnamegesprekken gevorderd zijn en of ze überhaupt al hebben plaatsgevonden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters