Nokia herziet software-strategie – Update

Nokia heeft vandaag, samen met de aankondiging van haar kwartaalcijfers, laten weten dat het haar software-strategie 180 graden gaat veranderen. De verschillende Symbian-versies vallen weg en Qt wordt opnieuw in de spotlight gebracht.

Qt nokia

Naast het feit dat Nokia vandaag haar financiële resultaten bekend maakte, kwam het bedrijf met een belangrijke revisie van haar software-strategie. Symbian zal anders ingericht worden, wat Nokia makkelijk kan doen nu alle belangrijke andere spelers op de markt hebben laten weten dat ze het platform niet meer zullen gebruiken. In plaats van Symbian^3, Symbian^4 en eerst geplande nieuwere versies van het besturingssysteem, zal het platform vanaf versie 3 gewoon Symbian worden. Innovaties die gepland waren voor Symbian^4 zullen nu zodra ze klaar zijn voor de bestaande Symbian-toestellen beschikbaar gemaakt worden. Daarmee wordt Symbian dus, zoals Nokia het zelf noemt, “een constant evoluerend en constant verbeterend platform.”

Daarnaast bracht Nokia haar al bestaande ontwikkelingsplatform Qt nog een keer onder de aandacht. Het platform draait zowel op MeeGo en Symbian en stelt ontwikkelaars dus in staat om makkelijk applicaties te maken voor beide systemen. Daarnaast belooft Nokia dat de API’s van Qt niet zullen veranderen, waardoor je zelfs bij een verandering in het besturingssysteem je applicaties niet hoeft aan te passen. Zo wil Nokia uiteraard meer ontwikkelaars binnenhalen en die ontwikkelaars meer zekerheid geven.

Update 21-10-2010 14:05

Voor Nederlandse ontwikkelaars heeft Nokia in Amsterdam een Qt-training georganiseerd. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op 8 november en als je geïnteresseerd bent kun je je hier inschrijven.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters