Nieuwe Nokia toestellen in nauwe samenwerking met Google ontwikkeld

Nokia komt volgend jaar terug, en hoe. HMD Global president Floran Seiche zegt alle vertrouwen te hebben in zijn in samenwerking met Google ontwikkelde toestellen.

Nokia

Florian Seiche
Florian Seiche

Nokia kan begin volgend jaar eindelijk een comeback maken. Door de overname van Microsoft kon de merknaam tot het vierde kwartaal van dit jaar niet meer gebruikt worden. Nu is er dus alle ruimte voor een comeback, waar het Finse HMD Global ook uitgebreid gebruik van gaat maken. De smartphonefabrikant heeft namelijk al bevestigd dat het in de eerste helft van 2017 Android smartphones onder de Nokia merknaam uit gaat brengen. Het gaat dus niet om het oude Nokia zoals je het kende. Je kunt het vergelijken met hoe BlackBerry nu zijn toestellen uitbrengt.

HMD Global

HMD president Floran Seiche heeft er alle vertrouwen in, zo laat hij merken in een interview met Bloomberg: “We geloven dat het nu het moment is voor vernieuwing in de mobiele industrie. De markt is verzadigd en overspoeld met ongedifferentieerde producten.” In de stagnerende smartphonemarkt lijken toestellen steeds meer op elkaar, met zeldzame uitzonderingen zoals randloze toestellen zoals de Xiaomi Mi MIX en modulaire oplossingen zoals de LG G5. De president van HMD gelooft dat de nieuwe Nokia toestellen wel op kunnen vallen: “Consumenten zijn op zoek naar technologie met een duidelijk doel, waar ze echt wat mee kunnen en van een merk dat ze kunnen vertrouwen. Onze benadering zal focussen op een degelijke gebruikservaring van hoge kwaliteit. Met een gepassioneerd team, een startup-houding, een merk dat wereldwijd bekend is en een samenwerking met Google geloven we dat we een nieuwe weg in kunnen slaan met Nokia smartphones.” Floran Seiche is een bekende naam in de industrie. Hij zorgde er onder andere voor dat HTC uitgroeide tot een groot smartphonemerk.

Google

De nieuwe Nokia toestellen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met Google. Wat die samenwerking precies inhoudt is onbekend, maar men speculeert dat HMD kiest voor een simpele gebruikservaring middels (bijna) stock Android, dus zonder allerlei onnodige extraatjes. Het wordt dan ook interessant om te zien wat het Finse bedrijf van plan is. Het is duidelijk dat het grootse plannen heeft voor de licentie, in plaats van enkel de markt te overspoelen met halfbakken budgetmodelletjes. Een nieuwe speler met ambitieuze plannen is natuurlijk altijd welkom. Geruchten wijzen erop dat de nieuwe Nokia smartphones een metalen behuizing krijgen, in plaats van de kleurrijke toestellen die we van Nokia gewend zijn.

Bron: HMD Global

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters