Nieuwe Nokia toestellen in nauwe samenwerking met Google ontwikkeld

Nokia komt volgend jaar terug, en hoe. HMD Global president Floran Seiche zegt alle vertrouwen te hebben in zijn in samenwerking met Google ontwikkelde toestellen.

Nokia

Florian Seiche
Florian Seiche

Nokia kan begin volgend jaar eindelijk een comeback maken. Door de overname van Microsoft kon de merknaam tot het vierde kwartaal van dit jaar niet meer gebruikt worden. Nu is er dus alle ruimte voor een comeback, waar het Finse HMD Global ook uitgebreid gebruik van gaat maken. De smartphonefabrikant heeft namelijk al bevestigd dat het in de eerste helft van 2017 Android smartphones onder de Nokia merknaam uit gaat brengen. Het gaat dus niet om het oude Nokia zoals je het kende. Je kunt het vergelijken met hoe BlackBerry nu zijn toestellen uitbrengt.

HMD Global

HMD president Floran Seiche heeft er alle vertrouwen in, zo laat hij merken in een interview met Bloomberg: “We geloven dat het nu het moment is voor vernieuwing in de mobiele industrie. De markt is verzadigd en overspoeld met ongedifferentieerde producten.” In de stagnerende smartphonemarkt lijken toestellen steeds meer op elkaar, met zeldzame uitzonderingen zoals randloze toestellen zoals de Xiaomi Mi MIX en modulaire oplossingen zoals de LG G5. De president van HMD gelooft dat de nieuwe Nokia toestellen wel op kunnen vallen: “Consumenten zijn op zoek naar technologie met een duidelijk doel, waar ze echt wat mee kunnen en van een merk dat ze kunnen vertrouwen. Onze benadering zal focussen op een degelijke gebruikservaring van hoge kwaliteit. Met een gepassioneerd team, een startup-houding, een merk dat wereldwijd bekend is en een samenwerking met Google geloven we dat we een nieuwe weg in kunnen slaan met Nokia smartphones.” Floran Seiche is een bekende naam in de industrie. Hij zorgde er onder andere voor dat HTC uitgroeide tot een groot smartphonemerk.

Google

De nieuwe Nokia toestellen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met Google. Wat die samenwerking precies inhoudt is onbekend, maar men speculeert dat HMD kiest voor een simpele gebruikservaring middels (bijna) stock Android, dus zonder allerlei onnodige extraatjes. Het wordt dan ook interessant om te zien wat het Finse bedrijf van plan is. Het is duidelijk dat het grootse plannen heeft voor de licentie, in plaats van enkel de markt te overspoelen met halfbakken budgetmodelletjes. Een nieuwe speler met ambitieuze plannen is natuurlijk altijd welkom. Geruchten wijzen erop dat de nieuwe Nokia smartphones een metalen behuizing krijgen, in plaats van de kleurrijke toestellen die we van Nokia gewend zijn.

Bron: HMD Global

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. S Westerveld -

  -“overspoeld met ongedifferentieerde producten”
  =”een metalen behuizing krijgen, in plaats van de kleurrijke toestellen die we van Nokia gewend zijn”

  -Consumenten zijn op zoek naar technologie met een duidelijk doel, waar ze echt wat mee kunnen en van een merk dat ze kunnen vertrouwen.
  =”ontwikkeld in nauwe samenwerking met Google. Wat die samenwerking precies inhoudt is onbekend, maar men speculeert dat HMD kiest voor een simpele gebruikservaring middels (bijna) stock Android,”

  Als dit allemaal waar is dan stelt het m.i. niets voor. Waar Nokia een doel kan stellen is veel betere privacy, juist tegen Google in, in plaats van meelopen zoals de rest. Wat is nou het onderscheidende, alleen maar marketing gezwets voor een merk in licentie. Wat concreet zou zijn in dit artikel slaat al meteen een deuk in dat gezwets, zo brand je een “brand” lekker snel af.

Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters