‘Nokia komt eind dit jaar met nieuwe smartphones en tablets’

Nokia plant na twee jaar radiostilte een grootse comeback voor eind dit jaar. Het Finse HMD werkt aan drie of vier nieuwe smartphones en tablets.

Nokia

Nokia was ooit een grootmacht waar concurrenten rekening mee dienden te houden. Google was tijdens het ontwikkelen van Android bang dat Nokia de smartphonemarkt zou gaan domineren, maar het liep heel anders. Het Finse merk kon net zoals BlackBerry de ontwikkelingen niet bijbenen en moest het uiteindelijk afleggen tegen Android en iOS. Uiteindelijk verloste Microsoft het bedrijf in 2014 uit zijn leiden door Nokia’s smartphone divisie over te nemen. Dat zorgde er tegelijkertijd ook voor dat er voorlopig geen Nokia smartphone meer uit zou gaan komen. Een voorwaarde van Nokia was namelijk dat Microsoft het merk niet mocht gebruiken voor smartphones en andere gadgets tot het laatste kwartaal van 2016.

HMD

Ondertussen is Nokia’s smartphone divisie overgenomen door het Finse HMD en nadert het derde kwartaal van dit jaar rap. Oftewel: ze mogen weer! Nokia heeft dan ook een tijdje terug officieel bevestigd dat het dit jaar nog met smartphones komt die op Android draaien. Het Chinese The Paper laat vandaag weten dat Nokia China President Mike Wang bekend heeft gemaakt dat Nokia dit jaar nog met drie of vier nieuwe Nokia smartphones en tablets zal komen.

Vlaggenschepen

Een eerder gerucht wees er op dat Nokia aan twee high-end vlaggenschepen werkt. Beide modellen maken naar verluidt gebruik van Qualcomm’s Snapdragon 820 chipset en draaien op Android 7.0 Nougat. Ook hebben ze allebei een metalen behuizing en verschillen ze waarschijnlijk enkel qua schermgrootte. Je kunt het een beetje vergelijken met hoe HTC en Google de Nexus Marlin en Nexus Sailfish benaderen: twee high-end vlaggenschepen met verschillende schermgroottes.

Grootse comeback

Daarnaast is Nokia veteraan en oud-CEO van Angry Birds ontwikkelaar Rovio Pekka Rantala aangesteld als de chief marketing officer van HMD. Het is dus duidelijk dat HMD een grootse comeback met Nokia wil maken. De vraag is echter: kan de smartphonefabrikant zich nog onderscheiden als zijn smartphones op Android draaien in een markt waar de groei afneemt? We gaan het eind dit jaar ontdekken.

Bron: The Paper China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Samsung komt met klaptelefoon met high-end specificaties: pure nostalgie lees verder

Motorola Moto Z2 Force

Motorola Moto Z2 Force onthuld: high-end toestel met onbreekbaar scherm lees verder

Lek toont uiteindelijke design iPhone 8 en onthult flinke prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Hoesjesmaker onthult meest accurate Galaxy Note 8 renders tot nu toe lees verder

Apple iPhone 8

Zeven Apple iPhone 8 features om naar uit te kijken lees verder

Apple iPhone 8

Apple wil minder afhankelijk worden van Samsung 📱 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters