Nokia hoopt op torenhoge verkopen N97

Nokia zal groots gaan inzetten op de N97, dat was al gebleken en is dus ook geen nieuws meer. Wat echter wel opvallend is, is dat Nokia verwacht dat de N97 net zo goed zal gaan verkopen als de N95, ondanks veel meer concurrentie en de economische crisis.

Nokia N97 voorkant open AAP

Nokia kwam begin dit jaar met de N97 en zal voor dit toestel ontzettend veel gaan adverteren. Het bedrijf organiseert ook allemaal andere acties rondom de telefoon. Één van deze acties was de wereldwijde wedstrijd Search for N, waar ook All About Phones aan meedoet en waarvan binnenkort de finale is. Nokia is net begonnen met het verschepen van de N97, wat wil zeggen dat het toestel binnen een maand overal te koop zal zijn en ook dat wij binnenkort een review over het toestel zullen schrijven. Hierin zullen we onderzoeken of de N97 de prijs waard is, maar Nokia denkt dat antwoord al te weten.

Nokia heeft de N97 niet voor niets met zoveel bombarie gelanceerd, het bedrijf verwacht namelijk dat het toestel de verkopen van de N95 zal evenaren of zelfs overtreffen. Dat betekent dat er de komende twee jaar minimaal 10 miljoen N97’s verkocht gaan worden volgens Nokia. Qua prijs zou dat kunnen gaan lukken, de N97 zal voor dezelfde prijs als de N95 destijds over de toonbank gaan, maar er zijn een aantal factoren die de verkopen van de N97 weleens veel lager zouden kunnen houden. Ten eerste is er natuurlijk de economische crisis, die de telecommarkt en ook Nokia keihard getroffen heeft. Verder lijkt Nokia even vergeten te zijn dat er op het moment torenhoge concurrentie is op dit gebied, bijvoorbeeld van de T-Mobile G1, Sony Ericsson X1, Samsung OmniaHD en HTC Touch Pro2. Hier had de N95 helemaal niet mee te maken en dat is dan ook de grootste reden waarom wij verwachten dat Nokia die hoop toch niet waar zal gaan maken. Of we er na het onder handen nemen van dit toestel nog steeds zo over denken, kun je rond het eind van deze maand lezen in onze review van de N97.

Bron: The Nokia Phone Blog

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters