'Nokia houdt de optie open om mobiele tak te verkopen'

Het hoofd van Marketing binnen Nokia heeft in een interview gemeld dat de producent altijd de mogelijkheid open houdt om zijn mobiele tak te verkopen. De kans hierop is echter nihil volgens analisten aangezien diezelfde tak de meest winstgevende is binnen Nokia.

Anssi Vanjoki Nokia

Anssi Vanjoki, het hoofd van marketing bij Nokia, heeft in een interview een paar opmerkingen gemaakt die hier en daar wenkbrauwen doet fronsen. Het interview dat vandaag uit gaat komen gaat vooral over de overgang van Nokia naar een service-provider met allemaal cloud-diensten. Nokia zou de transformatie sneller moeten doorzetten volgens Vanjoki om zo haar gebruikers meer services te kunnen aanbieden onder de Ovi vlag. Nokia wil graag op dit vlak haar concurrenten het hoofd kunnen bieden omdat hier de marge zou zitten en vooral de toegevoegde waarde voor gebruikers. Dit proces wordt nu binnen Nokia versneld uitgezet maar volgens Vanjoki gaat het nog steeds niet snel genoeg.

Vanjoki wist ook op de vraag of Nokia ooit eens haar mobiele tak zou kunnen afstoten als de markt er anders voor zou gaan liggen te antwoorden dat Nokia deze optie altijd open zal houden. De kans hierop is echter erg klein maar desalniettemin is de uitspraak opmerkelijk aangezien Nokia in de toekomst best wel eens een service-provider zou kunnen gaan worden in plaats van een producent.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. w00fer -

    Dat wordt dan wel een leuk bedrag aan assets, aandelen en een goedkeurig van de diverse NMA's zijn. Vraag me af wie de overname partner zal worden dan. Vast een investment fund of venture capital partners ofzo.

    Reken sowieso op 3 a 4 miljard.

Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters