'Nokia houdt de optie open om mobiele tak te verkopen'

Het hoofd van Marketing binnen Nokia heeft in een interview gemeld dat de producent altijd de mogelijkheid open houdt om zijn mobiele tak te verkopen. De kans hierop is echter nihil volgens analisten aangezien diezelfde tak de meest winstgevende is binnen Nokia.

Anssi Vanjoki Nokia

Anssi Vanjoki, het hoofd van marketing bij Nokia, heeft in een interview een paar opmerkingen gemaakt die hier en daar wenkbrauwen doet fronsen. Het interview dat vandaag uit gaat komen gaat vooral over de overgang van Nokia naar een service-provider met allemaal cloud-diensten. Nokia zou de transformatie sneller moeten doorzetten volgens Vanjoki om zo haar gebruikers meer services te kunnen aanbieden onder de Ovi vlag. Nokia wil graag op dit vlak haar concurrenten het hoofd kunnen bieden omdat hier de marge zou zitten en vooral de toegevoegde waarde voor gebruikers. Dit proces wordt nu binnen Nokia versneld uitgezet maar volgens Vanjoki gaat het nog steeds niet snel genoeg.

Vanjoki wist ook op de vraag of Nokia ooit eens haar mobiele tak zou kunnen afstoten als de markt er anders voor zou gaan liggen te antwoorden dat Nokia deze optie altijd open zal houden. De kans hierop is echter erg klein maar desalniettemin is de uitspraak opmerkelijk aangezien Nokia in de toekomst best wel eens een service-provider zou kunnen gaan worden in plaats van een producent.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters