Nokia houdt lippen stijf op elkaar over eerste WP7-telefoon

Slashgear heeft met een team van Nokia gesproken over de vooruitzichten van het bedrijf, tijdens de moeilijke overgangsperiode naar Windows Phone 7. Maar de site kreeg geen druppel informatie los over die eerste WP7-telefoon.

Nokia Windows telefoons

De lancering daarvan moet perfect gaan, en daarom heeft Nokia – zoals een medewerker het formuleert – ”geheimhouding in de stijl van Apple” verordonneerd.

Wie dacht bronnen te hebben binnen Nokia, komt er nu achter dat die opdrogen. Lekken die eerder betrouwbaar bleken, laten nu niets meer van zich horen. De medewerkers zijn er door het management van doordrongen dat het van het grootste belang is om de lancering van de eerste Nokia Windows telefoon niet te verknoeien. En dat kan alleen als het een perfect toestel is, dat niet voortijdig uitlekt.

Dat lijkt op de wijze waarop Apple zijn bedrijf runt. Slechts eenmaal is een iPhone voortijdig uitgelekt, doordat een slordige medewerker een prototype in een bar liet liggen. Het enige lek dat Apple ooit heeft gekend, en niet zo’n onbelangrijke ook. Voor de verkoopcijfers van de iPhone 4 had het overigens weinig te betekenen; iedereen wist al hoe de voorgangers van de iPhone presteren en de iPhone 4 verkoopt net als zijn voorgangers uitstekend.

Voor Nokia liggen de kaarten wezenlijk anders. De geheimhouding rond de WP7-toestellen die nu ongetwijfeld in Finland worden ontwikkeld, moet ook een soort nevel van geheimzinnigheid opwerpen waar de iPhone mede zo populair door is geworden. De geheimzinnige sfeer heeft dat toestel zeker geholpen bij zijn populariteit. Diezelfde sfeer wil Nokia ook oproepen rond zijn WP7-release.

Telefoongoeroe Eldar Murtazin beweert overigens dat Nokia nog dit jaar 125.000 Windows Phone-telefoons wil verkopen.

Intussen wordt er bij Nokia nu ook nog gewoon doorgewerkt aan de ontwikkeling van Symbian, het OS dat er dus binnenkort uit gaat. Maar de Nokia-techneuten hebben nu Symbian Belle ontwikkeld, de opvolger van Anna, en Belle wordt door een van de Nokia-medewerkers waar Slashgear mee sprak omschreven als een echte Android-concurrent. ”Als je Android leuk vindt, zul je van Belle houden”, zei een van hen tegen de Slashgear-reporter.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Anoniem -

    Ik zou pas windows phone 7 kiezen als je er net zo programma's op kan zetten als met Maemo, Symbian of Windows mobile.
    Dus zonder verplicht registreren alles wat je wilt installeren. Misschien nog betalen met beltegoed. Dan kunnen de gegevens van je ook niet gestolen worden.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters