Nokia introduceert besturingssysteem voor auto's, Here Auto

Nokia heeft haar eigen besturingssysteem aangekondigd voor auto’s. Met Here Auto kan men moeiteloos offline navigeren in meer dan 80 landen.

Nokia heeft het nieuwe besturingssysteem via haar blog bekend gemaakt. De fabrikant had daarvoor aan de media, waaronder All About Phones, in Amsterdam al een preview van de nieuwe app gegeven.

De nieuwe Here Auto-app is bedoeld voor autofabrikanten die de software standaard kunnen inbouwen in hun apparatuur. De software is continu verbonden met het internet middels een ingebouwde simkaart in de auto, aldus Pino Bonetti van Nokia tijdens de presentatie in Amsterdam. Hierdoor kunnen de kaarten altijd voorzien worden van een update, en ook is het mogelijk om realtime informatie binnen te krijgen.

Volgens Bonetti is Nokia momenteel al hofleverancier van realtime data voor autofabrikanten en dankzij Here Auto kunnen autofabrikanten nu gemakkelijk deze data ontsluiten voor hun klanten door de software in te bouwen in hun auto’s. De realtime data zit ook standaard ingebouwd in Here Drive voor Windows Phone. Zo wordt file-informatie standaard aangeleverd, plus info over ongelukken, benzineprijzen, ov-informatie en nog een aantal andere zaken. Ook kunnen via de software snel en gemakkelijk restaurants en andere bezienswaardigheden opgezocht worden. Tot slot kunnen ook reviews over deze plekken worden bekeken.

De software voor auto’s wordt gecomplementeerd met een speciale Windows Phone en iOS-app. Een Android variant komt er volgens Bonetti niet. Met de app kan vooraf de auto geprogrammeerd worden voor de rit naar een bestemming. Ook kunnen de verschillende sensoren van de auto middels de app uitgelezen worden. Zo kan het benzineniveau uitgelezen worden, de oliestand en nog een aantal zaken. De software en de app maken het ook mogelijk om een auto op slot te gooien of juist te openen.

Nokia zal begin september tijdens de Frankfurt Autoshow haar eerste deals met autofabrikanten bekendmaken. Verschillende fabrikanten zullen naar verwachting de software standaard mee gaan leveren met hun auto’s.

Nokia Here Auto 
Nokia Here Auto 
Nokia Here Auto 
Nokia Here Auto 
Nokia Here Auto 
PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters