Nokia introduceert de N96, N78, 6220 en de 6210

Nokia heeft vandaag officiële foto’s en aankondigingen gedaan van zijn nieuwe topmodellen. Het gaat hier om de N96, N78, 6220 en de 6210 navigator.

Vrijdag wiste wij al te melden wat de N96 allemaal al wel en niet zou kunnen. Vandaag blijkt dat onze bron het bij het rechte eind had en dat alle specificaties overeen komen met onze uiting naar jullie toe. De N96 kan, als een van de eerste Nokia’s, televisiebeelden vertonen die via het dvb-h-protocol door de ether worden gestuurd. Het opnemen van beelden met de interne camera is mogelijk in vga-resolutie met een maximale snelheid van 30 beelden per seconde. Nokia heeft het toestel ook voorzien van een tv-out, zodat videobeelden op de televisie vertoond kunnen worden. Voor het beluisteren van muziek kan de hoofdtelefoon in een reguliere minijack worden geprikt.

Nokia heeft verder de opslagcapaciteit ten opzichte van de succesvolle N95 vergroot: het werkgeheugen van de smartphone bedraagt 128MB en de opslagcapaciteit is uitgebouwd tot 16GB intern flashgeheugen. Met behulp van een micro-sd-kaartje kan de flashopslag tot 24GB worden uitgebreid. De N96 draait op Symbian S60 3rd Edition, Feature Pack 2, waardoor ondersteuning voor Flash Lite in de browser beschikbaar is.

nokia-n96-04-sm 

De N78 is wederom een toestel dat wij al eerder konden bevestigen doormiddel van een uitgelekte trainingsmap van Nokia. De N78 wordt een mid-range toestel binnen de NSeries lijn van Nokia. Het toestel zal een 3.2 megapixel camera hebben en wifi aan boord. Dit toestel wordt gezien als de opvolger van N73. Echter als verteringspunt kunnen we melden dat hij ook Wifi mee zal krijgen. Het toestel zal lopen op S60 Third Edition Feature Pack 2 en kan gewoon UMTS en HSDPA aan.

nokia-n78-01-sm 

Nokia heeft op de MWC ook nog de 6220 geïntroduceerd. Deze vernieuwde classic phone heeft een 5 megapixel sterke camera en zal ondersteuning bieden aan HSDPA. Het zal verder lopen op S60 Third Edition Feature Pack 2 en moet ongeveer 350 euro gaan kosten. AGPS ontbreekt ook niet op het toestel en het geheugen kan doormiddel van een micro-sd kaart worden uitgebreid.

nokia-6220-classic-02-sm 

Als 4e toestel is de nieuwe navigator geïntroduceerd, de 6210. De opvolger van de 6110 heeft natuurlijk een interne GPS module en deze keer ook een 3.2 megapixel camera. Ook dit toestel loopt op het S60 Third Edition Feature Pack 2 software en heeft verder HSDPA en Wifi. Het toestel zal rond de 300 euro moeten kosten en zal over 3 maanden in de winkels liggen.

6210navigatorimage1 

Alle toestellen die op het MWC zijn geïntroduceerd kun je nog een keer rustig nakijken en bespreken in ons speciale MWC forum.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters