Nokia introduceert haar Asha lijn met de Asha 200, 300 en 303

Naast een tweetal Windows Phone-smartphones heeft Nokia ook een drietal normale telefoons aangekondigd. De nieuwe Asha-lijn is specifiek gericht op opkomende markten.

Nokia Asha 300

De eerste normale telefoon die Nokia aangekondigd heeft is de Nokia 300. De Nokia 300 loopt op Symbian S40, net als de andere twee, en wordt gekenmerkt door zowel een touchscreen als een toetsenbord. De telefoon beschikt over een 2.4-inch touchscreen dat tevens resistief is. De telefoon heeft een 1GHz-processor die ervoor moet zorgen dat spelletjes zoals Angry Birds, dat vanaf nu ook op S40 beschikbaar is, goed te spelen zijn op het toestel. Andere specificaties van de telefoon zijn een 5-megapixelcamera, gprs-verbinding en uitbreidbaar geheugen tot 32GB.

De Nokia Asha 300 moet 119 euro gaan kosten en is vanaf eind dit jaar beschikbaar.

Nokia Asha 303

De Nokia Asha 303 is een telefoon die onder anderen gemaakt is van metaal. Het toestel combineert een 2.6-inch groot touchscreen en een qwerty-toetsenbord. De Nokia Asha 303 is ontworpen met eenvoudig gebruik van internet en sociale netwerken in het achterhoofd. Diensten als Facebook en Twitter zitten dan ook standaard op het toestel.

Het apparaat bevat een 1GHz-processor en 3G- en WLAN-mogelijkheden voor snel internet. Sociale netwerken, e-mail en instant messaging staan centraal in de gebruikerservaring en deze zijn toegankelijk vanaf het homescreen. De Nokia Asha 303 bevat de cloud-gebaseerde Nokia Browser die zorgt voor sneller en goedkoper internetten doordat hij webpagina’s comprimeert met maximaal negentig procent.

Standaard staan er applicaties op het toestel geïnstalleerd, waaronder Angry Birds Lite net als andere applicaties, zoals Facebook Chat, Whatsapp Messaging en de nieuwste versie van Nokia Maps voor Series 40. De prijs van het toestel varieert van land tot land en van operator tot operator. De verwachte verkoopadviesprijs voor de Nokia Asha 303 is 159 euro. De verwachting is dat de eerste toestellen later in het vierde kwartaal van 2011 beschikbaar zijn

Nokia Asha 200

De Nokia Asha 200 is de nieuwste dual-sim-telefoon van Nokia. Het toestel biedt Easy Swap-functionaliteit die je in staat stelt om eenvoudig de simkaart te verwisselen zonder het apparaat te hoeven uit te zetten. De qwerty-telefoon is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van jongeren die continu in contact willen zijn met anderen, aldus de producent. De Nokia Asha 200 biedt geïntegreerde sociale netwerken, e-mail en instant messaging. Daarnaast ondersteunt het toestel de netwerken RenRen, Orkut en Flickr. Met de Nokia Asha 200 is het mogelijk om duizenden muzieknummers mee te dragen. Dit komt doordat hij ondersteuning biedt voor 32 GB-geheugenkaarten en een accuduur heeft voor 52 uur muziek afspelen.

De verwachte verkoopadviesprijs voor de Nokia Asha 200 is 79 euro, inclusief btw en exclusief subsidies. Het toestel is naar verwachting later in dit vierde kwartaal van 2011 beschikbaar.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters