Nokia juicht mogelijke Surface-telefoon van Microsoft toe

Nokia-CEO Stephen Elop juicht het toe als Microsoft besluit met een eigen smartphone voor Windows Phone te komen. Over het bestaan van deze Surface-telefoon doen al wekenlang de wildste geruchten de ronde.

Nokia Stephen Elop

Ondanks grote inspanningen van Microsoft en Nokia is het platform Windows Phone nog niet erg doorgebroken, om het maar mild te zeggen. Nokia-baas Stephen Elop, ooit zelf leidinggevende bij Microsoft, denkt dat dit kan veranderen als Microsoft zelf een Windows Phone op de markt brengt. Dat is ook goed voor andere Windows Phone-fabrikanten, denkt Elop. Want zo’n Surfacetelefoon brengt het OS onder de aandacht van het grote publiek.

Terwijl Acer niets moet hebben van de Surface-tablet van Microsoft, reageert Nokia dus compleet anders op de mogelijkheid van een concurrerende Microsoft-telefoon.

Echter, er wordt niet verwacht dat een Microsoft Surfacetelefoon de bestaande platforms van Apple en Android van Google veel schade zal berokkenen. Wel kan het de kleinere platforms zoals BlackBerry OS en het toekomstige Firefox OS terugdringen.

Bron: Android Authority

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Willem de groot -

   van de week heeft deze Elop ook al Samsung en HTC aangemoedig WP phones te maken.. Word de wereld het nu duidelijk dat die deus door MS word betaald.. Dat de aandeelhouders die knakker niet buiten wippen.. Maar die zullen wel zoet gehouden worden op een of andere manier?

   1. bartvuijk -

    De meeste aandeelhouders zijn allang uit Nokia gestapt. Het aandeel doet nog maar iets van anderhalve euro. Ter vergelijking: de aandelenkoers van Apple hangt tegen de zevenhonderd euro aan.

   2. Xaobotnik -

    Het is voor Nokia ook voordelig wanneer anderen ook Windows 8-toestelleng aan maken. Op die manier worden de Nokia's ook interessanter omdat mensen dan meer vertrouwen krijgen in Windows 8. Zolang maar weinig fabrikanten de W8-koers ingaan, zal de ondersteuning door app-developers uitblijven en koopt dus ook niemand meer een Nokia.

  iOS 11

  Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

  OnePlus 5 preview design

  OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

  Samsung Galaxy S8 design

  Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

  OnePlus 5 Apple iPhone 8

  Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

  Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

  Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

  HTC U11 Edge Sense

  HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters