Nokia juicht mogelijke Surface-telefoon van Microsoft toe

Nokia-CEO Stephen Elop juicht het toe als Microsoft besluit met een eigen smartphone voor Windows Phone te komen. Over het bestaan van deze Surface-telefoon doen al wekenlang de wildste geruchten de ronde.

Nokia Stephen Elop

Ondanks grote inspanningen van Microsoft en Nokia is het platform Windows Phone nog niet erg doorgebroken, om het maar mild te zeggen. Nokia-baas Stephen Elop, ooit zelf leidinggevende bij Microsoft, denkt dat dit kan veranderen als Microsoft zelf een Windows Phone op de markt brengt. Dat is ook goed voor andere Windows Phone-fabrikanten, denkt Elop. Want zo’n Surfacetelefoon brengt het OS onder de aandacht van het grote publiek.

Terwijl Acer niets moet hebben van de Surface-tablet van Microsoft, reageert Nokia dus compleet anders op de mogelijkheid van een concurrerende Microsoft-telefoon.

Echter, er wordt niet verwacht dat een Microsoft Surfacetelefoon de bestaande platforms van Apple en Android van Google veel schade zal berokkenen. Wel kan het de kleinere platforms zoals BlackBerry OS en het toekomstige Firefox OS terugdringen.

Bron: Android Authority

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Willem de groot -

   van de week heeft deze Elop ook al Samsung en HTC aangemoedig WP phones te maken.. Word de wereld het nu duidelijk dat die deus door MS word betaald.. Dat de aandeelhouders die knakker niet buiten wippen.. Maar die zullen wel zoet gehouden worden op een of andere manier?

   1. bartvuijk -

    De meeste aandeelhouders zijn allang uit Nokia gestapt. Het aandeel doet nog maar iets van anderhalve euro. Ter vergelijking: de aandelenkoers van Apple hangt tegen de zevenhonderd euro aan.

   2. Xaobotnik -

    Het is voor Nokia ook voordelig wanneer anderen ook Windows 8-toestelleng aan maken. Op die manier worden de Nokia's ook interessanter omdat mensen dan meer vertrouwen krijgen in Windows 8. Zolang maar weinig fabrikanten de W8-koers ingaan, zal de ondersteuning door app-developers uitblijven en koopt dus ook niemand meer een Nokia.

  Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

  Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

  iPhone SE 2

  Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

  Samsung Galaxy S9

  Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

  Samsung Galaxy Note 8 camera

  Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

  Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

  Samsung Galaxy S9 Prijzen

  Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters