Nokia juicht mogelijke Surface-telefoon van Microsoft toe

Nokia-CEO Stephen Elop juicht het toe als Microsoft besluit met een eigen smartphone voor Windows Phone te komen. Over het bestaan van deze Surface-telefoon doen al wekenlang de wildste geruchten de ronde.

Nokia Stephen Elop

Ondanks grote inspanningen van Microsoft en Nokia is het platform Windows Phone nog niet erg doorgebroken, om het maar mild te zeggen. Nokia-baas Stephen Elop, ooit zelf leidinggevende bij Microsoft, denkt dat dit kan veranderen als Microsoft zelf een Windows Phone op de markt brengt. Dat is ook goed voor andere Windows Phone-fabrikanten, denkt Elop. Want zo’n Surfacetelefoon brengt het OS onder de aandacht van het grote publiek.

Terwijl Acer niets moet hebben van de Surface-tablet van Microsoft, reageert Nokia dus compleet anders op de mogelijkheid van een concurrerende Microsoft-telefoon.

Echter, er wordt niet verwacht dat een Microsoft Surfacetelefoon de bestaande platforms van Apple en Android van Google veel schade zal berokkenen. Wel kan het de kleinere platforms zoals BlackBerry OS en het toekomstige Firefox OS terugdringen.

Bron: Android Authority

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Willem de groot -

   van de week heeft deze Elop ook al Samsung en HTC aangemoedig WP phones te maken.. Word de wereld het nu duidelijk dat die deus door MS word betaald.. Dat de aandeelhouders die knakker niet buiten wippen.. Maar die zullen wel zoet gehouden worden op een of andere manier?

   1. bartvuijk -

    De meeste aandeelhouders zijn allang uit Nokia gestapt. Het aandeel doet nog maar iets van anderhalve euro. Ter vergelijking: de aandelenkoers van Apple hangt tegen de zevenhonderd euro aan.

   2. Xaobotnik -

    Het is voor Nokia ook voordelig wanneer anderen ook Windows 8-toestelleng aan maken. Op die manier worden de Nokia's ook interessanter omdat mensen dan meer vertrouwen krijgen in Windows 8. Zolang maar weinig fabrikanten de W8-koers ingaan, zal de ondersteuning door app-developers uitblijven en koopt dus ook niemand meer een Nokia.

  iPhone 8

  Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

  iPhone X

  Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

  Huawei opvouwbare smartphone

  Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

  Apple iPhone 8 Plus review design

  Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

  Google Pixel 2 Pixel 2 XL

  Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

  OnePlus 5 CEO

  ‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters