Nokia klaagt Apple voor de tweede keer aan omtrent de iPad

Nokia heeft in de Amerikaanse staat Wisconsin Apple voor de tweede keer aangeklaagd. De Apple iPad zou verschillende 3G-patenten van Nokia misbruiken en Nokia is dan ook van mening dat het product van de markt gehaald dient te worden.

Apple vs Nokia

Eind vorig jaar liet Nokia weten dat het Apple ging aanklagen aangezien de producent minstens tien patenten zou schenden. Apple ging hier vervolgens op in door Nokia aan te klagen en inmiddels kunnen de twee bedrijven elkaar niet luchten of zien. De rechtszaken zullen op hun vroegst pas in 2011 dingen maar Nokia blijft Apple opjagen nadat Apple om een importverbod had gevraagd in de VS.

Nokia zet weer een tandje bij door een nieuwe rechtszaak aan te spannen tegen Apple. Deze keer zou het gaan om de Apple iPad 3G die verschillende UMTS-patenten van Nokia zou schenden. In totaal zou de iPad met UMTS ondersteuning vijf patenten van Nokia schenden en de producent laat het hier dan ook niet bij zitten. De producent beargumenteerd dat het niet over zich heen laat lopen en haar intellectueel eigendom te allen tijden wil beschermen.

Apple heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. De kans is groot dat Apple zelf met een nieuwe rechtszaak zal gaan komen tegen Nokia. De rechter zal er waarschijnlijk pas over enkele jaren aan te pas gaan komen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters