Nokia klaagt Apple voor de tweede keer aan omtrent de iPad

Nokia heeft in de Amerikaanse staat Wisconsin Apple voor de tweede keer aangeklaagd. De Apple iPad zou verschillende 3G-patenten van Nokia misbruiken en Nokia is dan ook van mening dat het product van de markt gehaald dient te worden.

Apple vs Nokia

Eind vorig jaar liet Nokia weten dat het Apple ging aanklagen aangezien de producent minstens tien patenten zou schenden. Apple ging hier vervolgens op in door Nokia aan te klagen en inmiddels kunnen de twee bedrijven elkaar niet luchten of zien. De rechtszaken zullen op hun vroegst pas in 2011 dingen maar Nokia blijft Apple opjagen nadat Apple om een importverbod had gevraagd in de VS.

Nokia zet weer een tandje bij door een nieuwe rechtszaak aan te spannen tegen Apple. Deze keer zou het gaan om de Apple iPad 3G die verschillende UMTS-patenten van Nokia zou schenden. In totaal zou de iPad met UMTS ondersteuning vijf patenten van Nokia schenden en de producent laat het hier dan ook niet bij zitten. De producent beargumenteerd dat het niet over zich heen laat lopen en haar intellectueel eigendom te allen tijden wil beschermen.

Apple heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. De kans is groot dat Apple zelf met een nieuwe rechtszaak zal gaan komen tegen Nokia. De rechter zal er waarschijnlijk pas over enkele jaren aan te pas gaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters