'Nokia klaagt HTC aan vanwege Windows Phone 8X'

Nokia vindt dat de nieuwe Windows Phones van HTC, de 8X en de 8S, teveel lijken op de Nokia Lumia-serie en klaagt de Taiwanese fabrikant aan. Doel: een verkoopverbod voor de door HTC ‘gekopieerde’ telefoons.

HTC 8X Windows Phone 8

En daarmee heeft de smartphonewereld er een opmerkelijk patentgevecht bij, bovenop de titanenstrijd tussen Apple en Samsung, en Motorola en Microsoft. Een en ander is overigens nog niet bevestigd.

HTC presenteerde vorige week de nieuwe Windows Phone 8-toestellen. Die presentatie werd bijgewoond door Microsoftbaas Steve Ballmer. De nieuwe HTC 8X lijkt erg op de Nokia Lumia 820. Naar de mening van Nokia blijkbaar teveel. Nokia zou HTC daarom willen aanklagen, melden bronnen aan pc-tablet.com.

De bronnen melden dat Nokia werkt aan een eis voor een verkoopverbod. In verschillende delen van de wereld wil Nokia de nieuwe HTC’s van de markt hebben. HTC heeft niet op het bericht willen reageren. Beide fabrikanten zullen hun smartphones in november op de markt brengen, vlak na de release van Windows Phone 8 eind oktober.

Nokia bezit momenteel het marktleiderschap van de kleine Windows Phone-markt. Nu dit jonge platforme met Windows Phone 8 redelijk volwassen begint te worden, zetten meer fabrikanten er op in: HTC en Samsung voorop.

Nokia Lumia 920 Nokia Lumia 820 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters