'Nokia klaagt HTC aan vanwege Windows Phone 8X'

Nokia vindt dat de nieuwe Windows Phones van HTC, de 8X en de 8S, teveel lijken op de Nokia Lumia-serie en klaagt de Taiwanese fabrikant aan. Doel: een verkoopverbod voor de door HTC ‘gekopieerde’ telefoons.

HTC 8X Windows Phone 8

En daarmee heeft de smartphonewereld er een opmerkelijk patentgevecht bij, bovenop de titanenstrijd tussen Apple en Samsung, en Motorola en Microsoft. Een en ander is overigens nog niet bevestigd.

HTC presenteerde vorige week de nieuwe Windows Phone 8-toestellen. Die presentatie werd bijgewoond door Microsoftbaas Steve Ballmer. De nieuwe HTC 8X lijkt erg op de Nokia Lumia 820. Naar de mening van Nokia blijkbaar teveel. Nokia zou HTC daarom willen aanklagen, melden bronnen aan pc-tablet.com.

De bronnen melden dat Nokia werkt aan een eis voor een verkoopverbod. In verschillende delen van de wereld wil Nokia de nieuwe HTC’s van de markt hebben. HTC heeft niet op het bericht willen reageren. Beide fabrikanten zullen hun smartphones in november op de markt brengen, vlak na de release van Windows Phone 8 eind oktober.

Nokia bezit momenteel het marktleiderschap van de kleine Windows Phone-markt. Nu dit jonge platforme met Windows Phone 8 redelijk volwassen begint te worden, zetten meer fabrikanten er op in: HTC en Samsung voorop.

Nokia Lumia 920 Nokia Lumia 820 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. wishmaster1965 -

  ik denk dat ze bezig zijn met een een spelletje want dit gaat ongetwijfeld veel artikelen over de patent kwestie opleveren en dat is gratis reclame voor windows phone 8

 2. hanszw -

  De reactie van de overgrote meerderheid was meteen dat het een Lumia copie was. Of dit goed is voor de WP markt is een ander verhaal maar HTC is redelijk schaamteloos gaan namaken. Waarschijnlijk zit Nokia ook niet op zo'n conflict te wachten maar wat is de volgende stap van de concurrentie als Nokia niks onderneemt. In principe worden ze haast verplicht om hier op te reageren.

 3. sunwolfxD -

  Toen ik HTC 8 serie voor het eerst zag op hun fb pagina moest ik meteen denken aan de lumia serie van Nokia. Een paar dagen later smste mijn neef net de zelfde gedachte naar me. Beide zagen we deze rechtszaak van ver aankomen. Vreemd is dan dat HTC de lumia kopieerd wetende dat dit gegarandeerd voor problemen zou zorgen. Of misschien hebben ze sterke argumenten om er toch nog goed uit te komen? Ben benieuwd.

 4. bertis501 -

  Nou dit gaat Nokia zeker winnen volgens mij! Als Apple van Samsung wint dan moet dit gaan lukken voor Nokia. Een blinde kan zien dat dit jatwerk is van HTC. Jammer want ze waren juist zo origineel met hun ontwerpen.

 5. Hyunato -

  Beetje misleidend plaatje, die twee Nokia's onderaan. Maar als ik ze zo beide google lijken ze wel erg veel op elkaar. Wel grappig, toen ik die HTC voor het eerst zag moest ik denken aan mijn oude Samsung Omnia 7.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters