Nokia klaagt HTC opnieuw aan in Nederland omtrent twee patenten

Nokia heeft in de afgelopen zomer HTC opnieuw aangeklaagd omtrent twee patenten. De rechtszaak zal begin 2014 gaan plaatshebben in Den Haag.

Nokia wint kort geding tegen HTC in verband met microfoon in HTC One htcnokiainjunction

Florian Mueller, een patentspecialist in de techwereld, laat op zijn blog weten dat Nokia in een statement bevestigd heeft dat het opnieuw HTC heeft aangeklaagd in Nederland. De aanklacht werd afgelopen zomer ingediend en wist tot nog toe onder de radar te blijven, tot de publicatie van Mueller vandaag. Nokia heeft nu aanklachten tegen HTC lopen in ondermeer Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië, Japan, de VS en in Nederland. In totaal heeft Nokia 50 patenten in stelling gebracht tegenover HTC.

De kans is groot volgens Mueller dat Nokia op termijn in het gelijk gesteld zal worden. Hierop zal HTC de baseband-chips in haar smartphones opnieuw moeten aanpassen. Daarnaast zouden ook verschillende interface-elementen gewijzigd moeten worden door HTC, aldus de aanklacht van Nokia. Nokia meent dat HTC inbreuk maakt op diens sms-interface (patent) en op diens patent voor simslots (patent). De rechtszaak zal rond maart 2014 in Den Haag dienen.

Fabrikant Nokia zal na de overname door Microsoft zich gaan specialiseren in het afdwingen van gages voor diens patenten. De hardware-tak van Nokia zal overgenomen worden en het nieuwe Nokia zal diens patenten commercieel gaan exploiteren door licenties af te dwingen bij fabrikanten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters