Nokia klaagt HTC opnieuw aan in Nederland omtrent twee patenten

Nokia heeft in de afgelopen zomer HTC opnieuw aangeklaagd omtrent twee patenten. De rechtszaak zal begin 2014 gaan plaatshebben in Den Haag.

Nokia wint kort geding tegen HTC in verband met microfoon in HTC One htcnokiainjunction

Florian Mueller, een patentspecialist in de techwereld, laat op zijn blog weten dat Nokia in een statement bevestigd heeft dat het opnieuw HTC heeft aangeklaagd in Nederland. De aanklacht werd afgelopen zomer ingediend en wist tot nog toe onder de radar te blijven, tot de publicatie van Mueller vandaag. Nokia heeft nu aanklachten tegen HTC lopen in ondermeer Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italiƫ, Japan, de VS en in Nederland. In totaal heeft Nokia 50 patenten in stelling gebracht tegenover HTC.

De kans is groot volgens Mueller dat Nokia op termijn in het gelijk gesteld zal worden. Hierop zal HTC de baseband-chips in haar smartphones opnieuw moeten aanpassen. Daarnaast zouden ook verschillende interface-elementen gewijzigd moeten worden door HTC, aldus de aanklacht van Nokia. Nokia meent dat HTC inbreuk maakt op diens sms-interface (patent) en op diens patent voor simslots (patent). De rechtszaak zal rond maart 2014 in Den Haag dienen.

Fabrikant Nokia zal na de overname door Microsoft zich gaan specialiseren in het afdwingen van gages voor diens patenten. De hardware-tak van Nokia zal overgenomen worden en het nieuwe Nokia zal diens patenten commercieel gaan exploiteren door licenties af te dwingen bij fabrikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters