Nokia komt in December met N-Gage op de markt

Nokia heeft aangekondigd om in December met haar N-Gage gaming platform op de markt te gaan komen. N-Gage is bedoeld voor de N-serie toestellen van Nokia.

De nieuwe dienst heeft een maand vertraging opgelopen omdat Nokia besloot de testperiode te verlengen, zo liet de fabrikant aan Reuters weten. Spellen kosten tussen de acht en veertien dollar. N-Gage kan via de pc of mobiele telefoon worden gedownload, waarna het mogelijk is om met het mobieltje spellen binnen te hengelen. De games kunnen worden betaald met een creditcard of via de telefoonrekening van de telefoonprovider. Of deze betaalfunctionaliteit ook voor Nederlandse gebruikers beschikbaar komt, is niet bekend.

N-Gage oude modelDe online N-Gage-dienst vervangt de gelijknamige serie mobieltjes van de Finse telefoonfabrikant. De N-Gage-mobiel kreeg geen voet aan de grond, onder andere omdat het toestel zijwaarts tegen het oor moest worden gehouden om te kunnen telefoneren. Nokia heeft aangegeven dat de modellen N73, N81, N81 8GB, N93, N93i, N95, en N95 8GB de dienst zullen ondersteunen. Op de dag van lancering zijn spellen zoals The Sims 2: Pets, Tetris en Fifa 08 beschikbaar.

ngage1 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters