Nokia komt met 3 C1-toestellen met Dual-SIM

Nokia heeft vandaag een lijn van drie toestellen in haar C1-serie aangekondigd. De C1-00, C1-01 en C1-02 zijn allen goedkope telefoons, waarvan één dual-sim-functionaliteiten heeft.

Nokia C1-00

Nokia heeft vandaag vier nieuwe goedkope telefoons aangekondigd, waaronder drie toestellen in dezelfde lijn. De C1-00, C1-01 en C1-02 moeten binnenkort het onderste segment van de markt bestormen en zullen alledrie minder dan €40 gaan kosten. Apart is de naamgeving van de toestellen; volgens de nieuwe naamstructuur van Nokia zouden de achtervoegsels -01 en -02 voor opvolgers van hetzelfde toestel gebruikt moeten worden, maar nu zet Nokia de verschillende versies van de C1 duidelijk tegelijk op de markt. De C1-00 moet in het derde kwartaal beschikbaar worden en de C1-01 en C1-02 volgen samen in Q4 van dit jaar, waarmee er dus meerdere toestellen met de naam C1 tegelijk op de markt zullen zijn. De C1-00 moet €30 gaan kosten, de C1-01 wordt €39 en de C1-02 moet €35 gaan opleveren voor de Finse fabrikant.

De C1-00, te vinden in de foto hiernaast, zal de enige telefoon van de drie met dual-sim-functionaliteit worden, waarmee het toestel ook meteen de goedkoopste telefoon met deze functie is. Verder zit er een zaklamp op het toestel, kun je FM radio ontvangen en is het toestel uitgerust met een 3,5mm jackingang. De telefoon draait op de S30-interface van Nokia en heeft een opslagcapaciteit van 500 contacten en 250 berichten.

De C1-01, die je kunt zien in de linker foto hieronder, is de duurste van de drie en heeft dan ook de meest geavanceerde functies. De telefoon heeft de S40-interface en zal in tegenstelling tot de C1-00 geen twee simkaarten tegelijk slikken. Het toestel kan Ovi Mail ontvangen, heeft een MicroSD-geheugenkaartslot, een muziekspeler, een VGA-camera en een FM radio.

De C1-02, waarvan je een afbeelding rechts onder dit bericht vindt, lijkt erg op de C1-01, maar kost vier euro minder en daarvoor lever je de camera in. De muziek-features zijn hetzelfde en ook de MicroSD-geheugenkaartlezer is aanwezig in het toestel, die overigens kaartjes tot 32GB kan hebben. Ook Bluetooth ontbreekt niet op dit toestel en de standby-tijd van de telefoon is relatief lang.

Nokia C1-01

 

Nokia C1-02

 

Bron: Nokia Conversations

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Eelco -

  Essy, de Nokia C1-00 is dual-sim en single standby. Dat betekent dat je wel 2 simkaarten plaatst maar er maar EENTJE tegelijkerijd actief is. De Nokia C2-00 is (net zoals de meeste dual-sim GSMs WEL tegelijkertijd op 2 simkaarten actief.

  Ik heb mijne al binnen, gekocht op dual-sim.nl maar met name het niet op 2 simkaarten TEGELIJK bereikbaar zijn vindt ik wel jammer. Gelukkig is schakelen snel gedaan met een knop op het toetsenbord (linkonderin)

 2. Eelco -

  Essy, de Nokia C1-00 is dual-sim en single standby. Dat betekent dat je wel 2 simkaarten plaatst maar er maar EENTJE tegelijkerijd actief is. De Nokia C2-00 is (net zoals de meeste dual-sim GSMs WEL tegelijkertijd op 2 simkaarten actief.

  Ik heb mijne al binnen, gekocht op dual-sim.nl maar met name het niet op 2 simkaarten TEGELIJK bereikbaar zijn vindt ik wel jammer. Gelukkig is schakelen snel gedaan met een knop op het toetsenbord (linkonderin)

 3. Essy -

  Vraagje; Er kunnen 2 sim kaartjes in, maar kunnen ze ook beide tegelijk actief zijn of moet je telkens om schakelen van simkaart 1 naar 2 om te kijken of je misschien gebeld bent?

  1. Dominick -

   Ze kunnen sowieso niet tegelijk verbinding hebben, maar volgens mij wordt er wel automatisch geswitched als je op één van de twee sim's gebeld wordt. Maar dat weet ik niet zeker.

 4. Gastje -

  Dom, dommer, domst.

  Waarom brent Nokia niet een C1-0x op de markt met:
  -dual sim
  -cam-functie
  -bluetooth

  Dan ben ik best bereid 5 of 10 euro meer te betalen als al die functies in een toestel zitten.
  Men gaat toch niet met 2 of 3 toestellen tegelijk rondlopen….

 5. Dominick -

  Beetje apart vind ik het wel, dat ze nu al hun naamgeving om zeep helpen. Lekker verwarrend, drie toestellen met dezelfde naam lanceren op één moment :S

  1. Roger -

   Dat is eigenlijk heel gemakkelijk te verklaren;

   Nokia wil via deze nieuwe benamingen het typeren van toestellen makkelijker maken. Nu heb je heel veel toestellen met ( soms wat ingewikkelde ) typenummers. Denk bijvoorbeeld aan Nokia 5230. 5530 etc.

   Door de benaming wat universeler te maken zijn deze modellen makkelijker voor de gemiddelde consument te onthouden, ook in het oogpunt van de toekomst.

   Stel: Je neemt nu de Nokia N8, over 2 jaar kun je je abo opnieuw verlengen. Dan kun je op dat moment tegen de verkoper zeggen; ik wil iets zoals de Nokia N8, bij voorkeur de nieuwe N8.

   Een vergelijking kun je ook maken met de benaming van BMW auto's: Je hebt nu een BMW 3 serie, en over een paar jaar ( als je toe bent aan een nieuwe auto ) kun je gemakkelijk zeggen; doe mij maar de nieuwe BMW 3 serie.

   Hopelijk verklaart dat het een beetje waarom Nokia is overgestapt naar de "nieuwe" benaming;)

   1. Dominick -

    Ja, dat snap ik wel, dat vind ik ook een prima idee. Maar dat ze drie C1 toestellen op hetzelfde moment op de markt zetten is nogal dom imo. De gemiddelde consument heeft geen weet van de -01 -00 en -02 achter het nummer (en veel verkopers ook niet gok ik zo). Dan is de kans groot dat je bijvoorbeeld de C1-00 wilt en vervolgens met de C1-02 thuis komt. Fijn als je een dual-sim-toestel wilt 😉

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters