Nokia komt met 3 C1-toestellen met Dual-SIM

Nokia heeft vandaag een lijn van drie toestellen in haar C1-serie aangekondigd. De C1-00, C1-01 en C1-02 zijn allen goedkope telefoons, waarvan één dual-sim-functionaliteiten heeft.

Nokia C1-00

Nokia heeft vandaag vier nieuwe goedkope telefoons aangekondigd, waaronder drie toestellen in dezelfde lijn. De C1-00, C1-01 en C1-02 moeten binnenkort het onderste segment van de markt bestormen en zullen alledrie minder dan €40 gaan kosten. Apart is de naamgeving van de toestellen; volgens de nieuwe naamstructuur van Nokia zouden de achtervoegsels -01 en -02 voor opvolgers van hetzelfde toestel gebruikt moeten worden, maar nu zet Nokia de verschillende versies van de C1 duidelijk tegelijk op de markt. De C1-00 moet in het derde kwartaal beschikbaar worden en de C1-01 en C1-02 volgen samen in Q4 van dit jaar, waarmee er dus meerdere toestellen met de naam C1 tegelijk op de markt zullen zijn. De C1-00 moet €30 gaan kosten, de C1-01 wordt €39 en de C1-02 moet €35 gaan opleveren voor de Finse fabrikant.

De C1-00, te vinden in de foto hiernaast, zal de enige telefoon van de drie met dual-sim-functionaliteit worden, waarmee het toestel ook meteen de goedkoopste telefoon met deze functie is. Verder zit er een zaklamp op het toestel, kun je FM radio ontvangen en is het toestel uitgerust met een 3,5mm jackingang. De telefoon draait op de S30-interface van Nokia en heeft een opslagcapaciteit van 500 contacten en 250 berichten.

De C1-01, die je kunt zien in de linker foto hieronder, is de duurste van de drie en heeft dan ook de meest geavanceerde functies. De telefoon heeft de S40-interface en zal in tegenstelling tot de C1-00 geen twee simkaarten tegelijk slikken. Het toestel kan Ovi Mail ontvangen, heeft een MicroSD-geheugenkaartslot, een muziekspeler, een VGA-camera en een FM radio.

De C1-02, waarvan je een afbeelding rechts onder dit bericht vindt, lijkt erg op de C1-01, maar kost vier euro minder en daarvoor lever je de camera in. De muziek-features zijn hetzelfde en ook de MicroSD-geheugenkaartlezer is aanwezig in het toestel, die overigens kaartjes tot 32GB kan hebben. Ook Bluetooth ontbreekt niet op dit toestel en de standby-tijd van de telefoon is relatief lang.

Nokia C1-01

 

Nokia C1-02

 

Bron: Nokia Conversations

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters