Nokia komt met de N810-internettablet met wimax

Nokia heeft zijn eerste handheld met wimax gepresenteerd. De ‘N810 Internet Tablet WiMAX Edition’ is vanaf de zomer in Amerika verkrijgbaar en is voorzien van een qwerty-toetsenbord en een browser van Mozilla.

De wimax-uitvoering van de N810 heeft een 400MHz processor en 128MB ddr-geheugen aan boord. Veder is de N810 met een 4,13″-touchscreen met een resolutie 800 bij 480 pixels, 2GB geheugen, een webcam, een gps-ontvanger, radio en bluetooth uitgerust. Ook heeft Nokia de internettablet van navigatiesoftware en diverse voip- en im-clients voorzien, waaronder Skype en Google Talk. Van het geheugen blijft ruim 265MB beschikbaar, maar via een microsd-slot kan dat tot 10GB uitgebreid worden. Mocht er geen wimax-verbinding voorhanden zijn, dan is het ook mogelijk om met een wifi-netwerk verbinding te maken.

Daarnaast is de wimax-editie van de N810 voorzien van OS2008, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Nokia. OS2008 biedt ten opzichte van zijn voorganger onder meer een verbeterde e-mailclient, ondersteuning voor rss-feeds en automatische software-updates. Nokia heeft aangegeven dat de N800- en N810-internettablets die nog een oudere versie van het besturingssysteem draaien, dit kwartaal kosteloos naar OS2008 kunnen upgraden. Het is niet bekend hoeveel de 810 Internet Tablet WiMAX Edition gaat kosten.

Eind februari dook al een mogelijke wimax-versie van de N810 op in de catalogus van een grote Amerikaanse winkelketen. Toen werd voorspeld dat Nokia deze maand een wimax-telefoon zou aankondigen, wat nu met de aankondiging van het Finse bedrijf bevestigd is.

1207121021 

Bron: Tweakers.net

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters