Nokia komt met de N810-internettablet met wimax

Nokia heeft zijn eerste handheld met wimax gepresenteerd. De ‘N810 Internet Tablet WiMAX Edition’ is vanaf de zomer in Amerika verkrijgbaar en is voorzien van een qwerty-toetsenbord en een browser van Mozilla.

De wimax-uitvoering van de N810 heeft een 400MHz processor en 128MB ddr-geheugen aan boord. Veder is de N810 met een 4,13″-touchscreen met een resolutie 800 bij 480 pixels, 2GB geheugen, een webcam, een gps-ontvanger, radio en bluetooth uitgerust. Ook heeft Nokia de internettablet van navigatiesoftware en diverse voip- en im-clients voorzien, waaronder Skype en Google Talk. Van het geheugen blijft ruim 265MB beschikbaar, maar via een microsd-slot kan dat tot 10GB uitgebreid worden. Mocht er geen wimax-verbinding voorhanden zijn, dan is het ook mogelijk om met een wifi-netwerk verbinding te maken.

Daarnaast is de wimax-editie van de N810 voorzien van OS2008, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Nokia. OS2008 biedt ten opzichte van zijn voorganger onder meer een verbeterde e-mailclient, ondersteuning voor rss-feeds en automatische software-updates. Nokia heeft aangegeven dat de N800- en N810-internettablets die nog een oudere versie van het besturingssysteem draaien, dit kwartaal kosteloos naar OS2008 kunnen upgraden. Het is niet bekend hoeveel de 810 Internet Tablet WiMAX Edition gaat kosten.

Eind februari dook al een mogelijke wimax-versie van de N810 op in de catalogus van een grote Amerikaanse winkelketen. Toen werd voorspeld dat Nokia deze maand een wimax-telefoon zou aankondigen, wat nu met de aankondiging van het Finse bedrijf bevestigd is.

1207121021 

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via