Nokia komt met een Maemo 6-smartphone in de tweede helft van 2010

Nokia heeft tijdens een analistenconferentie in Helsinki meer duidelijkheid gegeven over zijn langetermijnstrategie. De producent zal in de tweede helft van 2010 met een Maemo 6-smartphone komen en ook Symbian zal stevig onder handen genomen worden.

Nokia Maemo 5 interface

Nokia heeft vandaag een conferentie gehouden voor verschillende analisten die een aandeel Nokia in huis hebben. Op het hoofdkantoor gaf Nokia een kijkje in de keuken van de producent en liet het de uitgenodigde analisten globaal weten wat ze in 2010 tot en met 2012 van de producent kunnen gaan verwachten. Uit de opgemaakte notulen komen een paar interessante feiten naar voren. Zo zal de producent in de tweede helft van 2010 met een Maemo 6-smartphone op de proppen gaan komen. Eerder werd al duidelijk dat er slechts een enkele Maemo-telefoon van Nokia’s hand zal rollen volgend jaar. Mocht dit kloppen dan is Maemo 5 een kort leven beschoren aangezien dat zou betekenen dat alleen de N900 voorzien zal zijn van dit OS. Overigens zou dit gelijk een verklaring zijn voor de afwezigheid van meerdere Maemo 5-telefoons, Nokia wil zich klaarblijkelijk gaan richten op Maemo 6. De producent noemt het nieuwe OS de volgende stap in interfaces binnen zijn softwaretak en volgens de producent zal Maemo 6 een “iconisch OS” gaan worden.

Nokia liet ook weten dat het verder gaat investeren in Symbian en dat de grafische schil van het OS stevig onder handen genomen zal gaan worden. De eerste resultaten hiervan zouden voor juni 2010 zichtbaar moeten zijn voor eindgebruikers. Daarnaast laat het bedrijf ook weten dat het meer telefoons met een touchscreen en een qwerty-toetsenbord op de markt wil gaan brengen. De producent heeft tot slot laten weten dat er plannen zijn om in de tweede helft van 2010 met een tweede grote ‘milestone’ te gaan komen voor Symbian. Onduidelijk is nog wat de exacte plannen hiervoor zijn.

Nokia zal uiteraard ook meer geld en research gaan investeren in zijn Ovi-services. Een onderdeel hiervan zou tevens het vereenvoudigen van het programmeren van Ovi-applicaties door ontwikkelaars. Nokia wil de ontwikkelaars beter ondersteunen en tegemoet gaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. yeahli -

  Ik denk dat hij doelt naar de nieuwe Symbian versie wat ook in het bericht genoemt wordt. Zal wel tof zijn als je s60 telefoons kan updaten al dan niet op een on officiele manier.. 😛

  1. Dominick -

   ah, ja, dat kan ook 😛

   Ik denk het ook niet. meestal hebben die toestellen niet zo heel lang intensieve support. Jammer, maar wel logisch want zo ga je natuurlijk eerder over op een nieuw toestel door de firmware.

  1. Dominick -

   Nee, symbian toestellen kun je sowieson niet naar meamo upgraden. Het veranderen van het besturingssysteem is veel te ingewikkeld om dat in een upgrade te stoppen.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters