Nokia komt met een Maemo 6-smartphone in de tweede helft van 2010

Nokia heeft tijdens een analistenconferentie in Helsinki meer duidelijkheid gegeven over zijn langetermijnstrategie. De producent zal in de tweede helft van 2010 met een Maemo 6-smartphone komen en ook Symbian zal stevig onder handen genomen worden.

Nokia Maemo 5 interface

Nokia heeft vandaag een conferentie gehouden voor verschillende analisten die een aandeel Nokia in huis hebben. Op het hoofdkantoor gaf Nokia een kijkje in de keuken van de producent en liet het de uitgenodigde analisten globaal weten wat ze in 2010 tot en met 2012 van de producent kunnen gaan verwachten. Uit de opgemaakte notulen komen een paar interessante feiten naar voren. Zo zal de producent in de tweede helft van 2010 met een Maemo 6-smartphone op de proppen gaan komen. Eerder werd al duidelijk dat er slechts een enkele Maemo-telefoon van Nokia’s hand zal rollen volgend jaar. Mocht dit kloppen dan is Maemo 5 een kort leven beschoren aangezien dat zou betekenen dat alleen de N900 voorzien zal zijn van dit OS. Overigens zou dit gelijk een verklaring zijn voor de afwezigheid van meerdere Maemo 5-telefoons, Nokia wil zich klaarblijkelijk gaan richten op Maemo 6. De producent noemt het nieuwe OS de volgende stap in interfaces binnen zijn softwaretak en volgens de producent zal Maemo 6 een “iconisch OS” gaan worden.

Nokia liet ook weten dat het verder gaat investeren in Symbian en dat de grafische schil van het OS stevig onder handen genomen zal gaan worden. De eerste resultaten hiervan zouden voor juni 2010 zichtbaar moeten zijn voor eindgebruikers. Daarnaast laat het bedrijf ook weten dat het meer telefoons met een touchscreen en een qwerty-toetsenbord op de markt wil gaan brengen. De producent heeft tot slot laten weten dat er plannen zijn om in de tweede helft van 2010 met een tweede grote ‘milestone’ te gaan komen voor Symbian. Onduidelijk is nog wat de exacte plannen hiervoor zijn.

Nokia zal uiteraard ook meer geld en research gaan investeren in zijn Ovi-services. Een onderdeel hiervan zou tevens het vereenvoudigen van het programmeren van Ovi-applicaties door ontwikkelaars. Nokia wil de ontwikkelaars beter ondersteunen en tegemoet gaan komen.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters