Nokia komt met fiets-oplader

Samen met een aantal telefoons heeft Nokia afgelopen week ook een nieuwe, opvallende, accessoire aangekondigd. Het gaat hier om een fiets-oplader, die je telefoon oplaad door middel van een dynamo.

Nokia fietslader

Nokia kondigde vorige week niet alleen vier nieuwe toestellen aan, maar ook een interessante nieuwe accessoire. De zogenaamde Nokia Bicycle Charger Kit zorgt voor stroom voor je telefoon terwijl je aan het fiesten bent. Nokia zelf richt het apparaatje vooral op de opkomende economiën, waar netstroom vaak duur en slecht verkrijgbaar is. De accessoire is echter ook prima bruikbaar voor mensen die vaak met de fiets op pad zijn en hun telefoon als navigatie gebruiken.

De Nokia Bicycle Charger Kit bestaat uit een dynamo, een telefoonhouder en de lader zelf, die met Nokia’s standaard 2mm plug werkt. De lader werkt bij temperaturen tussen de -15 en 55 graden Celsius en bij snelheden tussen de 6 en 50 kilometer per uur. De lader is ook compatibel met standaard dynamo’s met een stroomoutput van 3 watt met een spanning van 12 of 6 volt. De maximale laadstroom ligt op 70mA en die wordt bereikt bij een snelheid van 25km/h. Het pakketje zal voor minder dan twintig euro verkrijgbaar zijn, maar in hoeverre hij goed verkrijgbaar zal zijn in Nederland is nog niet bekend.

Nokia fietslader

 

Nokia fietslader

 

Bron: Nokia Conversations

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters