Nokia komt met gratis 'exclusieve' apps voor Lumia-serie

Nokia brengt de komende weken een aantal ‘exclusieve’ gratis apps naar de Lumia-serie. De Windows Phones van de fabrikant krijgen bijvoorbeeld een aantal nieuwe fotografeermogelijkheden.

Nokia Lumia 900 review

De zogeheten Camera Extras (filmpje) geven de gebruiker van een Lumia de mogelijkheid om in een groepsfoto het gezicht van één van de mensen te veranderen, als die bijvoorbeeld zijn ogen dicht heeft. Die ogen vallen dus op het toestel zelf te openen, door de beste deelopnames uit een reeks foto’s te kiezen die met de burst-instelling zijn gemaakt.

Ook krijgen de camera’s van de Lumia’s 610, 710, 800 en 900 de mogelijkheid om panoramafoto’s te nemen en komt er een zelfontspanner bij, zodat je jezelf in een gezelschap kunt kieken. Zet de Lumia klaar, ga er snel bij staan en de telefoon knipt zelf na een paar seconden af.

De Camera Extras zijn in de Windows Phone Marketplace te krijgen vanaf volgende maand.

Nokia voegt ook een functie toe met de naam Contact Share. Die biedt de mogelijkheid om via sms of e-mail contacten te delen met een andere telefoon. Ook deze app is vanaf juli in de Marketplace te vinden.

Voorts komt Nokia met Nokia PlayTo. Die app stelt je in staat om foto’s, video’s en muziek te delen via dlna, naar een daarvoor geschikte tv bijvoorbeeld. Die app is morgen al te downloaden.

De Lumia 800 en Lumia 710 krijgen daarnaast een update, waardoor deze toestellen kunnen tetheren, je ze kunt omdraaien om ze te laten stoppen met rinkelen, en media naar andere apparaten kunt streamen. Vanaf 27 juni wordt deze update uitgerold.

Draw Something en Words with Friends, de populaire Zynga-spellen, komen ook naar de Lumia’s toe. Daarvoor wordt geen datum opgegeven.

Los hiervan zal Microsoft op een zeker moment beginnen met de uitrol van Windows Phone 7.8. Deze ‘new start experience’ moet de gebruikers van de huidige Lumiatelefoons een doekje voor het bloeden bieden, omdat ze geen Windows Phone 8 krijgen.

Bron: WM Poweruser

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters