'Nokia komt met Lumia-toestel met flipcamera'

Nokia zou een Lumia-toestel in ontwikkeling hebben met een flipcamera aan de onderkant, precies zoals bij de Nokia 5700 die vijf jaar geleden het licht zag. Of dit klopt is uiterst twijfelachtig, maar Mynokiablog meldt dat hierover een tip is ontvangen.

'Nokia komt met Lumia-toestel met flipcamera' mnblumiax

Op de Nokia 5700 kon je de onderkant van het toestel omdraaien zodat de camera aan de andere kant van het toestel kwam te zitten. Zo kon er uit elke hoek een foto worden gemaakt. Met de introductie van de frontcamera op veel smartphones lijkt dit een nogal ouderwetse en omslachtige manier om extra fotofunctionaliteit aan een toestel toe te voegen.

Het is dan ook zeer de vraag of het plaatje dat Mynokiablogs heeft ontvangen, geen mock-up is van een heel oud toestel.

Mynokiablog publiceert de e-mail die ze van hun anonieme tipgever hebben gekregen:

”Nieuwe Nokia Windows Phone 8 wordt gelanceerd in september. Ik heb het gekregen van mijn vriend. Hij werkt op de Nokia Design Studio (ik noem de naam niet). Hij praat over hoe het nieuwe apparaat, een Lumia, interessanter is dan toestellen van Samsung, HTC en Huawei.”

De naam van het toestel is Lumia X en het scherm zou een HD Amoled Clear Black exemplaar zijn. Het besturingssysteem WIndows Phone 8, en een Snapdragon S4 zou het toestel aandrijven. De draaibare camera van Carl Zeiss heeft een resolutie van 8 megapixel en er zitten speciale knoppen op voor het spelen van games en afspelen van muziek.

Voorts meldt dezelfde tipgever dat de N-gage gameapplicatie naar de Lumia-telefoons komt. Die applicatie zagen we voor het laatst op de N97 werken.

Of alles op waarheid berust, is zoals gezegd twijfelachtig. Maar als het zo is, kan in ieder geval gesteld worden dat er weer eens telefoons aan komen die afwijken van de tegenwoordig gebruikelijke vorm van een grote rechthoek.

Bron: wmpoweruser

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters