'Nokia komt met mini-N9, niet met Meego maar S40'

Nokia zou volgens MyNokiaBlog werken aan een miniversie van de Nokia N9, de eerste en laatste MeeGo-telefoon van de Finse producent. De mini-N9 zou echter niet op dit platform lopen, maar op het S40-platform dat Nokia ook gebruikt voor de Asha-telefoons.

Nokia N9-00 foto
De grote N9

De N9 maakte destijds een verpletterende indruk op tech-journalisten, maar Nokia liet er meteen bij weten dat het meteen de laatste MeeGo-telefoon zou zijn die ooit door deze fabrikant zou worden uitgebracht. Inmiddels is het MeeGo-project overgenomen door Samsung, dat met Intel werkt aan Tizen, de opvolger van het platform.

Nokia houdt zich blijkbaar aan de gekozen koers en heeft volgens een anonieme bron van MyNokiaBlog besloten om wel een mini-versie van de N9 uit te brengen, maar die wordt uitgerust met Symbian-variant S40. Dit besturingssysteem staat ook op de goedkope Asha-telefoons van de fabrikant.

De Asha’s van Nokia beginnen overigens steeds meer op kleine smartphones te lijken, en hebben internetconnectiviteit gekregen met de apps die daarbij horen zoals WhatsApp en Skype. Nokia zou nu het design van de N9 willen overbrengen naar de Asha-serie, waarmee deze dumbphones nog wat meer op smartphones gaan lijken.

De bron van MyNokiaBlog meldt dat de mini-N9 over de volgende mogelijkheden beschikt: een menuscherm, notificatiescherm en applicatiescherm, waartussen je kunt schakelen met een veegbeweging. Zoals ook in de echte N9. Aan de voorkant zit één fysieke knop. De user interface is geinspireerd door de N9 en dat is terug te zien in alle apps die erop staan, zoals de klok, agenda en instellingen. De schermresolutie blijft beperkt tot 240x320p. Er zitten instellingsmogelijkheden in voor de helderheid van het scherm. Op het notificatiescherm krijg je berichten te zien van apps als Facebook, Twitter enzovoorts. Het toestel kan twee simkaarten slikken en beschikt over connectiviteit via 3G en WiFi. Volgens de bron zouden alle apps even vloeiend werken als de apps in de Nokia Lumia-serie, die op Windows Phone loopt. Multitasking is echter nog een brug te ver voor deze mini-N9.

Wanneer de mini-N9 op de markt komt is onbekend. Nokia heeft nog niets aangekondigd.

Bron: MyNokiaBlog

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters