Nokia komt met twee updates op de batterijduur van de Lumia 800 te verlengen

Fabrikant Nokia heeft in zijn forum laten weten dat er twee belangrijke updates onderweg zijn naar de Lumia 800, bedoeld om de batterijduur te verbeteren. De eerste update zal in december aanlanden en een klein maandje later, in januari, komt de tweede waarna de toestellen langer met hun accu vooruit kunnen.

Fabrikant Nokia heeft flink wat updates klaar staan om de kinderziektes van de Lumia 800 te verhelpen. Zo wist de fabrikant al eerder te melden dat de camera een update krijgt om de autofocus te verbeteren. Daarnaast zal ook offline navigatie in december worden toegevoegd aan de Lumia 800, tezamen met file-informatie en POI’s. En het grootste heikele punt van de Lumia, de accuduur, wordt dus ook aangepakt. Volgens Nokia zijn er namelijk twee belangrijke updates onderweg die de batterijduur van de Lumia 800 moeten verbeteren.

De eerste update zal in december al naar de toestellen komen, aldus een medewerker van Nokia op het forum. Deze update zal waarschijnlijk de camerafix en de navigatie-update combineren. De december-update zal volgens Nokia de efficiëntie van de software verder finetunen om zo langer op een acculading te kunnen werken.

De tweede update volgt al in januari en zal volgens de fabrikant high voltage charging softwarematig toevoegen aan het toestel. De capaciteit van de batterij wordt kunstmatig opgekrikt van 1300mAh naar 1450mAh. Het lijkt er dan ook op dat de software momenteel niet de volledige capaciteit van de batterij benut.

Beide updates zullen via de Zune-software te installeren zijn op de Lumia 800. Nokia staat er om bekend dat het bedrijf altijd vele updates uitbrengt voor zijn toestellen.

Nokia Lumia 800

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters