Nokia komt met update om offline te navigeren met de Lumia 800

Fabrikant Nokia zal binnenkort met een software-update komen waardoor je volledig offline kunt navigeren met de Lumia 800. De update wordt nog dit jaar verwacht, aldus een woordvoerder van de fabrikant.

De Nokia Lumia 800 is voorzien van Nokia Drive, een applicatie waarmee je turn by turn kunt navigeren met gesproken navigatie. Zodra je gaat navigeren dien je de kaarten te downloaden naar het toestel van het land waarin je gaat rijden. Desondanks wordt de berekening van de route nog steeds online gedaan, terwijl dat bij Symbian-smartphones gewoon op het toestel zelf wordt berekend. Ook als je van de route afdwaalt dan dient voor de herberekening nu nog een internetverbinding aanwezig te zijn op de Lumia.

Nokia gaat dit probleem verhelpen met een update, zo laat Jurgen Thysmans, Communications Manager bij Nokia Nederland desgevraagd weten aan All About Phones. Volgens Thysmans zal de update nog dit jaar vrijgegeven worden voor alle Lumia-smartphones van de fabrikant. Na de update zal het navigeren met Nokia Drive volledig offline gebeuren en ook voor het berekenen en herberekenen van de route is geen actieve internetverbinding meer nodig.

Met Nokia Drive zul je dus vanaf eind dit jaar volledig offline kunnen navigeren in meer dan honderd landen. Tot nog toe is Nokia de enige fabrikant die gratis offline navigatie aanbiedt op haar smartphones. Onze review van de Nokia Lumia 800 kun je hier lezen.

Nokia Lumia 800 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. arokh -

  Meneer 'smoking' zal wel iets teveel 'gesmoked' hebben gezien zijn commentaar. Google maps is niet goedkoop om te gebruiken in het buitenland (daar gaan je duizenden euros vakantiegeld op weg naar zuid-italië)

  Nokia heeft voor het eerst in jaren weer eens een stel toptelefoons afgeleverd met de 710 & 800. Heerlijk! En ik ben blij van mijn iPhone en android overgestapt te zijn op Windows. Wat een verademing!

 2. sjun -

  Er gloort weer hoop voor Nokia nu er zelfs al mensen hun eigen zuur obstinaat komen spuien. De Lumia 800 oogt aardig en deugdelijk, krijgt bovendien gratis Navigatie mee en zal met dank aan Microsoft's WM OS meeliften op wat er allemaal aan handige applicaties ontwikkeld gaat worden.

  Nu nog een exemplaar met een toetsenbord in de Psion 5Mx stijl.
  :Y

 3. bartvuijk -

  Zal waarschijnlijk wel zijn intrede doen op een van de high-end modellen (de BMW's 7-serie) die Nokia nog wil uitbrengen, vermoed ik. Lijkt me een mooie usp voor Nokia. Hoewel Nokia Drive al op andere WP7-telefoons is gehackt, maar daar maken doorgaans weinig consumenten gebruik van. 🙂

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters