Nokia komt met update om offline te navigeren met de Lumia 800

Fabrikant Nokia zal binnenkort met een software-update komen waardoor je volledig offline kunt navigeren met de Lumia 800. De update wordt nog dit jaar verwacht, aldus een woordvoerder van de fabrikant.

De Nokia Lumia 800 is voorzien van Nokia Drive, een applicatie waarmee je turn by turn kunt navigeren met gesproken navigatie. Zodra je gaat navigeren dien je de kaarten te downloaden naar het toestel van het land waarin je gaat rijden. Desondanks wordt de berekening van de route nog steeds online gedaan, terwijl dat bij Symbian-smartphones gewoon op het toestel zelf wordt berekend. Ook als je van de route afdwaalt dan dient voor de herberekening nu nog een internetverbinding aanwezig te zijn op de Lumia.

Nokia gaat dit probleem verhelpen met een update, zo laat Jurgen Thysmans, Communications Manager bij Nokia Nederland desgevraagd weten aan All About Phones. Volgens Thysmans zal de update nog dit jaar vrijgegeven worden voor alle Lumia-smartphones van de fabrikant. Na de update zal het navigeren met Nokia Drive volledig offline gebeuren en ook voor het berekenen en herberekenen van de route is geen actieve internetverbinding meer nodig.

Met Nokia Drive zul je dus vanaf eind dit jaar volledig offline kunnen navigeren in meer dan honderd landen. Tot nog toe is Nokia de enige fabrikant die gratis offline navigatie aanbiedt op haar smartphones. Onze review van de Nokia Lumia 800 kun je hier lezen.

Nokia Lumia 800 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters