Nokia komt met vier nieuwe low-end modellen

Nokia heeft woensdag vier nieuwe producten onthuld tijdens een conferentie in Johannesburg. Hiermee wil de toestelfabrikant een opkomende markt van mobiele telefoongebruikers aanboren.

De afgelopen jaren bestond het merendeel van Nokia’s klanten uit consumenten die hun eerste telefoon kochten. Met de nieuwe modellen wil Nokia in een andere markt stappen. De groep gebruikers die hun eerste telefoon willen vervangen door een model met meer functionaliteiten, wordt steeds groter. Nokia verwacht dat deze laatste groep in 2008 voor het eerst groter zal zijn dan de eerstgenoemde groep.

Veel aandacht ging uit naar de Nokia 5000, inclusief 1.3 megapixel camera, muziek- en email mogelijkheden, in een lage prijsklasse. Verwacht wordt dat de vier nieuwe mobiele toestellen in het derde kwartaal beschikbaar zijn met prijzen variërend van 50 tot 90 euro.

Mensen in opkomende markten als Afrika hebben misschien minder te besteden dan in een ander deel van de wereld, maar de eisen die ze stellen aan hun mobiele telefoon zijn er niet minder om volgens Nokia. De nieuwe modellen sluiten volgens de toestellenfabrikant in prijs en functionaliteit aan op de verschillende behoeftes van gebruikers in de nieuwe marktgroep.

Meer dan 1 miljard mensen gebruiken een telefoon van ‘s werelds grootste toestelfabrikant.

Nokia1680_01_lowres 

Bron: Emerce

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters