'Nokia komt nog dit jaar met een eigen Android-telefoon' – Update

Volgens de Engelse krant The Guardian zal Nokia dit jaar met een eigen Android-telefoon gaan komen. De krant baseert zich op bronnen binnen de producent en met deze nieuwe telefoon zou ook een strategiewijziging gaan plaatsvinden.

De Engelse krant The Guardian weet vandaag te melden dat Nokia druk bezig is met het ontwikkelen van zijn eerste Android-telefoon. De grootste producent van mobiele telefoons zou te kampen hebben met zware concurrentie in het smartphone-segment waardoor Nokia genoodzaakt zou zijn om naar andere oplossingen te gaan kijken. Was het marktaandeel van Nokia in 2007 nog 45% in de smartphone-tak, inmiddels is dat al gedaald tot 31% aan het eind van vorig jaar. Nokia zou zich nu ook gaan richten op de Android-markt omdat Android een steeds groter marktaandeel geniet en het OS erg goed wordt ontvangen door het publiek. Volgens de krant zal Nokia zijn nieuwe smartphone tijdens Nokia World in september gaan aankondigen. Eerder konden we al melden dat Nokia op dit event waarschijnlijk ook de Nokia N98 zal gaan bekendmaken.

Mocht Nokia daadwerkelijk met een eigen Android-telefoon gaan komen, dan zou dat betekenen dat de strategie van de producent ook gaat veranderen. Nokia heeft zich tot nu toe alleen gericht op het eigen Symbian-platform dat sinds kort open source is geworden. Echter geniet het nieuwe platform nog te weinig bekijks van bedrijven waardoor het nog geen voet aan wal kan zetten. Nokia zal overigens wel doorgaan met het open source Meamo-project waarvan het eerste toestel nog dit jaar in de winkels moet gaan liggen.

Nokia Android

 

Update op 6/7/2009 om 11:51:

Reuters heeft inmiddels een officiële verklaring van Nokia uit Finland gekregen. Nokia ontkent in alle toonaarden dat het bezig is met een Android-telefoon. Volgens Nokia is Android een geduchte concurrent van het Symbian-platform en zal Symbian altijd het nummer één OS blijven voor Nokia.

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters