'Nokia komt nog dit jaar met een eigen Android-telefoon' – Update

Volgens de Engelse krant The Guardian zal Nokia dit jaar met een eigen Android-telefoon gaan komen. De krant baseert zich op bronnen binnen de producent en met deze nieuwe telefoon zou ook een strategiewijziging gaan plaatsvinden.

De Engelse krant The Guardian weet vandaag te melden dat Nokia druk bezig is met het ontwikkelen van zijn eerste Android-telefoon. De grootste producent van mobiele telefoons zou te kampen hebben met zware concurrentie in het smartphone-segment waardoor Nokia genoodzaakt zou zijn om naar andere oplossingen te gaan kijken. Was het marktaandeel van Nokia in 2007 nog 45% in de smartphone-tak, inmiddels is dat al gedaald tot 31% aan het eind van vorig jaar. Nokia zou zich nu ook gaan richten op de Android-markt omdat Android een steeds groter marktaandeel geniet en het OS erg goed wordt ontvangen door het publiek. Volgens de krant zal Nokia zijn nieuwe smartphone tijdens Nokia World in september gaan aankondigen. Eerder konden we al melden dat Nokia op dit event waarschijnlijk ook de Nokia N98 zal gaan bekendmaken.

Mocht Nokia daadwerkelijk met een eigen Android-telefoon gaan komen, dan zou dat betekenen dat de strategie van de producent ook gaat veranderen. Nokia heeft zich tot nu toe alleen gericht op het eigen Symbian-platform dat sinds kort open source is geworden. Echter geniet het nieuwe platform nog te weinig bekijks van bedrijven waardoor het nog geen voet aan wal kan zetten. Nokia zal overigens wel doorgaan met het open source Meamo-project waarvan het eerste toestel nog dit jaar in de winkels moet gaan liggen.

Nokia Android

 

Update op 6/7/2009 om 11:51:

Reuters heeft inmiddels een officiële verklaring van Nokia uit Finland gekregen. Nokia ontkent in alle toonaarden dat het bezig is met een Android-telefoon. Volgens Nokia is Android een geduchte concurrent van het Symbian-platform en zal Symbian altijd het nummer één OS blijven voor Nokia.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters