Nokia komt nog dit jaar met een iPhone-tegenhanger

Greig Williams heeft in een interview met een Duits magazine gemeld dat Nokia halverwege 2010 met een iPhone-tegenhanger zal gaan komen. Nokia dient echter nog wel een paar obstakels te nemen voor dat het Apple-gebruikers voor zich kan winnen, aldus Williams.

Greig Williams

In een interview met Diepresse doet het hoofd van Midden-Europa bij Nokia een paar opmerkelijke uitspraken. Volgens Greig Williams is Nokia van plan om halverwege dit jaar met een regelrechte tegenhanger te gaan komen voor de iPhone. Volgens Williams zal er een variant zijn die op Symbian zal lopen en eentje die later zal gaan uitkomen die op MeeGo gaat draaien. Williams maakt daarbij echter wel de kanttekening dat het Apple-gebruikers niet makkelijk voor zich zal kunnen winnen aangezien ze erg merkvast zijn en daarnaast gewend zijn aan enkele applicaties op hun telefoon die Nokia momenteel nog niet kan bieden. Pas als Nokia alternatieven hiervoor kan bieden zal Nokia daadwerkelijk marktaandeel van Apple af kunnen snoepen, aldus Williams.

Williams gaat in zijn betoog nog een stapje verder en noemt MeeGo het alternatief voor het iPhone OS. Volgens hem hoeven we MeeGo alleen op high-end telefoons te verwachten zoals vooraf ook voor Maemo 5 de bedoeling was. Verder benoemt Williams multitasking als een uniek kenmerk die nieuwe toestellen van Nokia met zich mee zullen krijgen om zo de strijd met de iPhone aan te gaan. Volgens de beste man kan MeeGo twintig applicaties tegelijkertijd draaien en de iPhone vooralsnog slechts een enkele.

Williams weet tot slot te melden dat MeeGo ook bedoeld is voor tablets maar met de kanttekening dat Nokia niet van plan is om met een concurrent van de iPad te komen. De producent ziet hier vooralsnog geen markt voor.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters