Nokia komt nog dit jaar met een iPhone-tegenhanger

Greig Williams heeft in een interview met een Duits magazine gemeld dat Nokia halverwege 2010 met een iPhone-tegenhanger zal gaan komen. Nokia dient echter nog wel een paar obstakels te nemen voor dat het Apple-gebruikers voor zich kan winnen, aldus Williams.

Greig Williams

In een interview met Diepresse doet het hoofd van Midden-Europa bij Nokia een paar opmerkelijke uitspraken. Volgens Greig Williams is Nokia van plan om halverwege dit jaar met een regelrechte tegenhanger te gaan komen voor de iPhone. Volgens Williams zal er een variant zijn die op Symbian zal lopen en eentje die later zal gaan uitkomen die op MeeGo gaat draaien. Williams maakt daarbij echter wel de kanttekening dat het Apple-gebruikers niet makkelijk voor zich zal kunnen winnen aangezien ze erg merkvast zijn en daarnaast gewend zijn aan enkele applicaties op hun telefoon die Nokia momenteel nog niet kan bieden. Pas als Nokia alternatieven hiervoor kan bieden zal Nokia daadwerkelijk marktaandeel van Apple af kunnen snoepen, aldus Williams.

Williams gaat in zijn betoog nog een stapje verder en noemt MeeGo het alternatief voor het iPhone OS. Volgens hem hoeven we MeeGo alleen op high-end telefoons te verwachten zoals vooraf ook voor Maemo 5 de bedoeling was. Verder benoemt Williams multitasking als een uniek kenmerk die nieuwe toestellen van Nokia met zich mee zullen krijgen om zo de strijd met de iPhone aan te gaan. Volgens de beste man kan MeeGo twintig applicaties tegelijkertijd draaien en de iPhone vooralsnog slechts een enkele.

Williams weet tot slot te melden dat MeeGo ook bedoeld is voor tablets maar met de kanttekening dat Nokia niet van plan is om met een concurrent van de iPad te komen. De producent ziet hier vooralsnog geen markt voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. michaelpb -

  Als Nokia niet met een goed nieuw ontwerp komt gaan ze die concurrentie nooit winnen. Vergeet niet dat toen de iPhone uitkwam het een apparaat was dat nog nooit iemand in die hoedanigheid had gezien qua uiterlijk, interface, manier van gebruik, etc. Wil je concurreren moet je wel met iets heel bijzonders komen. Gezien de laatste ontwerpen van Nokia (5800, n900) heb ik er een heel hard hoofd in. Het is tot nu toe allemaal te plastic, te dik, te lomp, enz.

 2. crim -

  Volgens Williams zal er een variant zijn die op Symbian zal lopen en eentje die later zal gaan uitkomen die op MeeGo gaat draaien.

  Wat een vage bende, ik vind wel dat als ze inzetten op 2 OS'en dat er wel een duidelijke scheiding moet zijn.

   1. Danijel -

    Ze zijn idd te traag geweest met de ontwikkeling van Symbian. Ik denk dat dat ze parte heeft gespeeld.

 3. michaelpb -

  Lekker op tijd ook. iPhone is al jaren bijna ongewijzigd op de markt. Tegen de tijd dat Nokia met een tegenhanger komt zijn we aan iPhone 4.0 bezig lijkt me.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters