'Nokia komt zeker niet met een tablet tijdens het MWC'

Nokia zal tijdens het MWC eind deze maand geen Windowstablet presenteren. Dat meldt – met grote stelligheid – Strategy Analytics, dat het gerucht diepgaand heeft onderzocht.

Nokia laat heel even Lumia-achtige tablet zien

Hoewel Nokia onlangs zelf een dia liet zien waarop een tablet prijkte, zal het Finse bedrijf tijdens het Mobile World Congress in Barcelona uitsluitend nieuwe Lumia-smartphones presenteren, meldt Strategy Analytics. Nokia zou er allereerst op gericht zijn om zijn positie als marktleider voor Windows Phone 8-toestellen te consolideren.

Strategy Analytics meldt dat het gerucht over een aanstaande Lumia-tablet is onderzocht door de aanvoerkanalen van touchscreens te onderzoeken. ”Wij geloven dat Nokia’s strategie zal zijn: smartphones eerst”, aldus de marktstrategen.

Wat Strategy Analytics niet meldt, is dat dit wellicht ook inhoudt dat Nokia geen nieuwe dumbphones zal presenteren. Vorig jaar kwamen de Lumia’s pas ten tonele na een uitgebreide presentatie van de nieuwe Asha-lijn van Nokia, die op Symbian-variant Series 40 loopt. De Asha-lijn is echter afgelopen jaar succesvoller gebleken dan de Lumia-lijn, dus dit lijkt nogal onwaarschijnlijk. Ook al omdat Nokia zijn uitnodigingen voor de presentatie tijdens het MWC ‘connecting the next billion’ heeft getiteld. Wat slaat op het aansluiten van de bevolking in de ontwikkelingslanden op het mobiele internet, en dat wil Nokia bereiken met de Asha’s.

Bron: Strategy Analytics

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters