Nokia kondigt Asha 308 en 309 aan

Nokia heeft twee nieuwe Series 40-touchscreentelefoons aangekondigd: de Asha 308 en de Asha 309. Beide telefoons moeten nog geen zeventig euro gaan kosten. Er is geen 3G aan boord, maar wel 2G.

Nokia kondigt Asha 308 en 309 aan gsmarena 001

De toestellen hebben een 3-inch scherm met WQVGA resolutie. Het scherm is een capacitief touch display. In de toestellen vinden we een 2-megapixelcamera. Op de toestellen kun je meerdere homescreens gebruiken. Er zitten stereo luidsprekers in, een FM-radio en er kan een microSD-kaart in tot 32 GB.

De telefoons krijgen een aardig softwarepakketje mee voor de gebruikelijke sociale netwerken, YouTube en veertig gratis spellen van EA.

De toestellen zijn vrijwel gelijk in uiterlijk en specificaties. Het enige verschil is dat de Asha 308 twee simkaarten kan slikken, en de Asha 309 heeft ruimte voor maar een simkaart, maar wel WiFi.

Nokia heeft nog geen prijzen bekendgemaakt, maar verwacht wordt dat ze onder de 99 dollar (70 euro) worden geplaatst. Ergens in het volgende kwartaal moeten ze op de markt komen. Hieronder een reclamefilmpje van de Asha 309.

Update 25/09/2012 om 10:55 uur:

Nokia Nederland laat in een reactie aan All About Phones weten dat beide toestellen niet in Nederland gevoerd zullen gaan worden door de fabrikant. Deze toestellen zullen alleen in de omringende landen geleverd gaan worden.

Bron: GSM Arena

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters