Nokia kondigt de C2-01 en de X2-01 aan

Nokia komt met een nieuwe telefoon: de C2-01. Het toestel wordt het goedkoopste 3G-toestel dat Nokia op de markt brengt. Ook is de X2-01 nu officieel aangekondigd, dit wordt een goedkoop toestel met een qwerty-toetsenbord zoals dat van de E72. Het design van die laatste is alleen veel hoekiger.

c2-01

Tot dusver ben je minimaal honderd euro kwijt als je een telefoon wilt hebben waarmee je de umts-netwerken op kunt. De C2-01 brengt een prijsdoorbraak, want het is volgens Nokia al beschikbaar voor rond de zeventig euro. Daar komt dan nog wel btw bij.

De C2-01 is een doodgewone candybar met een numeriek toetsenbord. Het toestel loopt op Nokia’s Series 40 en heeft behalve het traditionele toetsenbordje een 3.2 megapixel camera en een scherm met een 2-inch diameter. Ook biedt het toestel een muziekspeler, FM radio, bluetooth en er kunnen geheugenkaartjes in tot 16 gigabyte. Tot zover niets vreemds, behalve dan dat je er het snelle mobiele internet mee op kunt. Het toestel ondersteunt 3G.

Het toestel wordt uitgerust met Nokia Messaging voor e-mail en sms. De smsjes worden gecombineerd tot een ‘draadje’, meerdere opeenvolgende berichten onder elkaar op het scherm, zodat je goed kunt volgen hoe een discussie loopt. Datzelfde geldt ook voor chatberichten. De Ovi Store is beschikbaar voor dit toestel, zodat er apps kunnen worden gedownload, en Ovi Music biedt toegang tot de digitale muziekbibliotheek van Nokia. In sommige landen wordt de C2-01 voorzien van Ovi Live Tools service.

De uiterlijke kenmerken: 109.8 x 46.9 x 15.3mm, en het toestel weegt een minimale 89 gram. In het eerste kwartaal van 2011 komt het toestel beschikbaar echter heeft Nokia Nederland laten weten dat het nog niet zeker is dat deze telefoon ook naar Nederland zal gaan komen.

Nokia X2-01 

Bron: Nokia

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters