Nokia kondigt de C2-05 en X2-05 aan

Nokia heeft via haar Conversations-blog twee nieuwe telefoons aangekondigd. Het gaat om de C2-05 en de X2-05, twee goedkope featurephones.

Allereerst valt op dat de twee toestellen nog namen hebben volgens de oude naamgeving van Nokia. Hoewel de producent is overgestapt op een systeem met alleen drie cijfers zonder letter, zijn deze telefoons nog ingedeeld in series. Dat laat ook meteen de focus van de toestellen zien: de X2 is gericht op multimedia en de C2 is voor de casual gebruiker.

De eerste, de C2-05, is een slider die ongeveer vijftig euro gaat kosten. Het toestel is beschikbaar in meerdere opvallende kleuren en heeft een relatief interessant design. Het toestel zal vooral op de Chinese markt gericht zijn, maar Nokia kondigde ook beschikbaarheid in andere markten aan. Of Nederland daarbij zit is niet bekend. Wel weten we dat het toestel in Q4 beschikbaar komt.

De C2-05 is softwarematig erg geavanceerd voor zijn prijs. Zo is het toestel uitgerust met de Nokia Store en met de Nokia Browser. Ook Facebook en Twitter zijn geïntegreerd, zodat ook mensen met niet zoveel geld makkelijk online kunnen. Overigens is het toestel niet uitgerust met WiFi, dus je zult wel een internetabonnement moeten afsluiten of los betalen voor je dataverkeer. Het toestel is verder uitgerust met een muziekspeler, een VGA-camera, een FM-radio, een MicroSD-slot en Bluetooth.

Nokia C2-05

 

Nokia C2-05

 

Nokia X2-05

Ook de Nokia X2-05 heeft de Nokia Store, Nokia Browser, Twitter en Facebook aan boord, maar nu in een candybar-formfactor. Ook kost het toestel nog iets minder met een adviesprijs van €46. Het toestel zal in het vierde kwartaal in zwart, zilver, rood en wit op de markt komen.

De Nokia X2-05 heeft ongeveer dezelfde specificaties als de C2-05, maar is meer gericht op muziek. Concreet betekent dat vooral dat de telefoon een stuk luidere speaker heeft. 106 phons moet de speaker volgens Nokia kunnen produceren, genoeg om een kamer met muziek te vullen zo claimt de producent. Natuurlijk heeft de telefoon een mp3-speler en een radio met opnamefunctie om deze speaker te benutten. De camera heeft een VGA-resolutie en verder heeft ook dit toestel ondersteuning voor MicroSD-kaartjes en Bluetooth. De telefoon moet 25 dagen standby kunnen staan op één batterijlading.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters