Nokia kondigt de C3, C6 en de E5 messaging-telefoons aan

Nokia heeft drie nieuwe messaging-telefoons aangekondigd die allen over een Qwerty-toetsenbord beschikken. De C3, C6 en de E5 zijn gericht op socialmedia en lopen respectievelijk op Symbian 40 en Symbian^1.

Nokia E5, C3 en C6

Nokia heeft middels een kleine online persconferentie drie nieuwe telefoons aangekondigd waarvan twee smartphones. Met deze introducties blaast Nokia nieuw leven in haar nieuwe naamstelling voor telefoons. Zo hebben de toestellen rugnummers C3-00, C6-00 en E5-00 mee gekregen van de producent. Hierdoor lijkt de kans ook erg groot dat het nieuwe vlaggenschip van Nokia de N8-00 zal gaan heten. Deze telefoon zal echter later deze maand volgens de geruchten aangekondigd gaan worden door de producent.

De eerste is de Nokia C3 die uiteraard helemaal gericht is op jongeren en messaging. Het toestel zal rond de 90 euro gaan kosten en daarmee opvallend scherp geprijsd zijn. De telefoon beschikt over een volledig Qwerty-toetsenbord en loopt op Symbian 40. De telefoon zal in het roze, bruin en zwart op de markt gaan komen zodat zowel mannen als vrouwen erdoor getriggerd zullen worden. De telefoon beschikt verder over een 2-megapixelcamera en is daarnaast voorzien van social media-intergratie. Zaken als Bluetooth, Wifi en GPRS zullen er zeker op aanwezig zijn maar UMTS en HSDPA moeten er wel op ontbreken.

De telefoon zal nog dit kwartaal in de winkels beschikbaar zijn volgens Nokia. Onduidelijk is nog wanneer precies en of hij ook zonder prepaid-pakket van een telco geleverd zal gaan worden. Daarnaast beschikken deze nieuwe telefoons ook over een nieuwe messaging-client genaamd Nokia Messaging.

Nokia C3

 

Nokia C3

 

Nokia C3

 

De Nokia C6 was al vroegtijdig uitgelekt en achteraf lijkt de render te kloppen. Het toestel loopt op Symbian^1 5th edition en is voorzien van een uitschuifbaar Qwerty-toetsenbord. De telefoon mag van Nokia een 5-megapixelcamera dragen en ook Bluetooth, UMTS, GPS en Ovi Maps mogen er uiteraard niet op ontbreken. Ook hier weer is de social media intergratie terug te vinden zodat je altijd in verbinding staat met je vrienden. De telefoon beschikt daarnaast ook over een 3.5mm headphone-jack en een tweede camera om mee te video-bellen. Het scherm meet 3,2-inch en heeft een 16:9 resolutie voor zijn kiezen gekregen.

De Nokia C6 komt tevens dit kwartaal nog op de markt tegen een adviesprijs van 220 euro wat wederom erg scherp neer gezet is door de Finnen.

Nokia C6

 

Nokia C6

 

Nokia C6

 

Tot slot hebben we ook de nieuwe Nokia E5 die we eerder voor de C6 wisten aan te houden. De E5 is de nieuwste aanwinst voor de E-series en bedoelt voor de wat meer zakelijke gebruiker. Het toestel zal zowel in het bruin als zilver en zwart gaan komen net als de E72. De telefoon loopt op Symbian 60 3rd edition en beschikt hierdoor niet over een touchscreen. Wel zit er GPS met Ovi Maps op de E5 en ook Wifi, Bluetooth en HSDPA mogen er niet op ontbreken. Het scherm van het toestel meet 2,4-inch en daarbij mag het geheugen uitgebreid worden tot 32GB middels een Micro-SD kaart. Ook hier staat social media en e-mailen centraal en naar de Ovi clients die dit mogelijk moeten maken is er ook een 5-megapixelcamera die het geheel moet gaan vastleggen voor de gebruiker.

De E5 zal pas Q3 op de markt gaan komen en moet slechts 180 euro gaan opbrengen voor Nokia. De producent heeft nog niet laten weten of we hem ook gelijk in de Benelux mogen verwachten maar die kans is wel aanzienlijk. Met de E5-00 lijken de kans voor een wat hoger model genaamd de E7-00 ook in het verschiet te liggen. De laatstgenoemde zou een high-end model moeten gaan worden voor de E-series ook al is er nog weinig over bekend.

Nokia E5

 

Nokia E5

 

Nokia E5

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters