Nokia kondigt de Lumia 920 Pureview en de Lumia 820 aan

Fabrikant Nokia heeft tijdens een online-persconferentie de Lumia 920 PureView en de Lumia 820 bekend gemaakt. Beide toestellen, voorzien van Windows Phone 8, zullen eind oktober op de markt gaan komen.

Nokia Lumia 920 en 820 Wireless charging

De nieuwe Lumia-lijn, draaiende op Windows Phone 8, is voorzien van een nieuwe functionaliteit waarmee het toestel draadloos opgeladen kan worden. Deze zogenaamde FatBoy-lader voldoet aan de QI draadloze standaard waardoor ook andere fabrikanten een accessoires kunnen maken voor deze nieuwe Lumia’s. De Lumia 920 PureView moet de highend-segment van Nokia vertegenwoordigen en de Lumia 820 zal het midrange-segment moeten gaan bedienen. Beide toestellen zijn uitgedost in een stel felle kleuren waarmee ze rond eind oktober op de markt zullen gaan komen.

De Nokia Lumia 920 PureView zal het nieuwe paradepaardje van de fabrikant gaan worden. De specificaties van de Lumia 920 zijn dan ook een stuk indrukwekkender dan die van zijn voorganger. Zo zal er een 1.5GHz dualcore Qualcomm S4-processor in het apparaat draaien. Deze S4-processor beschikt over de snelle Krait-core die met gemak de huidige quadcore-processors aan kan. Ook zal er 1GB aan ram aanwezig zijn en zal het 4.5-inch scherm een resolutie van 1280×768 pixels mee gaan krijgen. Tevens heeft Nokia ervoor gezorgd dat er 32GB interngeheugen aanwezig zal zijn. NFC zal ook standaard ingebouwd zijn in de Lumia 920.

Nokia heeft ook PureMotion HD+ geïntroduceerd met deze nieuwe Lumia 920. Het scherm heeft een hogere resolutie dan HD, aldus Nokia, en daarnaast is het beeld een stuk helderder en komen kleuren een stuk beter uit de verf zetten. Het toestel kan daarnaast ook prima zonlicht absorberen, aldus de fabrikant. Hierdoor blijft het scherm goed leesbaar bij direct zonlicht. Dit zou komen door de ClearBlack-technologie.

Het toestel beschikt over een 2000mAh batterij waardoor Nokia meent dat het toestel een hele dag mee moet kunnen gaan. De fabrikant heeft daarnaast het een en anderen geoptimaliseerd waardoor het toestel minstens anderhalve dag mee zou moeten gaan bij normaal gebruik. In totaal zou de batterij 30 procent meer efficiënter zijn dan haar quadcore-concurrenten.

Er wordt ook melding gemaakt van PureView-technologie in dit toestel. Deze technologie zou aan de softwarekant van het toestel zitten en niet aan de hardwarekant. Je hoeft dus geen 41-megapixel sensor op het toestel te verwachten, maar wel een paar indrukwekkende software tweaks in de camera die voor betere foto’s zouden moeten zorgen. De camera die wel aanwezig is op de Lumia 920 heeft een 8-megapixel sensor mee gekregen. Zo kan de camera 40 keer meer licht opnemen waardoor er geen flits nodig is te gebruiken. Het toestel kan daarnaast in 1080p video’s opnemen en heeft een speciale modus om schokken tijdens het filmen tegen te gaan.

Nokia heeft ook haar eigen services toegevoegd aan beide telefoons. Zo is Nokia Maps standaard in Windows Phone 8 aanwezig waardoor offline navigeren in meer dan 80 landen tot de mogelijkheid behoort. Ook Nokia Maps, Nokia Music en Transport zullen standaard op het toestel geïnstalleerd zijn.

De prijs van het toestel is nog niet bekend gemaakt door Nokia. Ook de introductiedatum heeft Nokia nog niet geopenbaard, maar de kans is groot dat deze Lumia rond eind oktober gelanceerd zal gaan worden aangezien Microsoft dan ook Windows 8 officieel zal introduceren.

Nokia Lumia 920 Pureview

 

Nokia Lumia 920

 

Nokia Lumia 920

 

Nokia Lumia 920

 

Nokia Lumia 920 en Nokia Lumia 820

De Lumia 820 zal het midrange-segment gaan bedienen en dit toestel zal in maar liefst zeven kleuren beschikbaar gaan komen. Het toestel beschikt over een 4.3-inch scherm zonder HD-resolutie, het aantal pixels meet 800×480 pixels. Wel kan deze ook draadloos opgeladen worden, al moet je het dock wel los bijkopen. Het toestel heeft de zelfde 1.5GHz dualcore S4-processor mee gekregen als zijn grotere broer. Ook is er 1GB aan ram aanwezig in deze variant. Echter is de camera 8-megapixels sterk en is er geen PureView-technologie aanwezig. Dit toestel moet dan ook het midden van de markt gaan bedienen. Het toestel heeft daarnaast een 1650mAh batterij mee gekregen die ook draadloos opgeladen kan worden.

Nokia heeft ook bekend gemaakt dat dat het toestel in zeven verschillende kleuren uit zal gaan komen. Ondermeer de kleuren geel, paars, grijs, blauw, zwart, rood en wit zijn te zien op de afbeelding. Deze variant zal ook standaard over NFC gaan beschikken, zo laat Nokia weten. Het interngeheugen van de Lumia 820 is 8GB.

Nokia heeft nog niets losgelaten over een eventuele introductiedatum van de Lumia 820. Vermoedelijk zal deze rond eind oktober plaats gaan vinden, daar waar Windows 8 op 26 oktober door Microsoft geïntroduceerd zal gaan worden. De prijs is nog onbekend.

Nokia Lumia 820

 

Nokia Lumia 820

 

Nokia Lumia 820

 

Nokia Lumia 820

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters