Nokia kondigt de N8 aan met een 12-megapixelcamera

Nokia heeft vandaag haar eerste Symbian^3 smartphone aangekondigd genaamd de Nokia N8. Het toestel zal slechts 440 euro gaan kosten en beschikt over een 12-megapixelcamera en een HDMI-uitgang.

Nokia N8

Nokia heeft haar vlaggenschip aangekondigd voor de tweede helft van 2010. De Nokia N8 was al veelvuldig uitgelekt maar is vandaag dan officieel gemaakt door de producent. De N8 is een waar monster van een telefoon aangezien hij beschikt over een 12-megapixelcamera die op 720p video’s kan opnemen met een framerate van 30 frames per seconden. Ook voor het geluid heeft Nokia niet bespaard op de kosten aangezien Dolby Digital Plus Surround Sound aanwezig op de telefoon. De telefoon kan met video-content omgaan die waarschijnlijk via de Ovi Store gedownload kan worden in een later stadium. Zo zullen films en series beschikbaar gemaakt worden door Nokia. In de Ovi Store zullen tevens lokale web TV programma’s te vinden zijn op termijn.

De N8 heeft een 3.5-inch AMOLED touchscreen met een capacitive laagje er overheen zodat zaken als multitouch ook mogelijk zijn. Het toestel beschikt verder over 16GB intern geheugen die vervolgens weer met 32GB uitgebreid kan worden. Er zit 256MB ram in het toestel dat Symbian^3 in het gareel moet gaan houden. Dit moet volgens Nokia voldoende RAM zijn aangezien Symbian^3 veel beter met haar geheugen om zou gaan dan de huidige software. De N8 is dan ook de eerste telefoon die voorzien wordt van het geüpdate OS van Nokia. De producent weet verder te melden dat de telefoon voorzien is van bijna alle sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Zaken als GPS, Wifi, Bluetooth en een FM-transmittor mogen uiteraard niet ontbreken op de N8. Verder krijgt het toestel de zelfde processor als de N97 die op 680MHz zijn werk doet, zo blijkt uit de specificaties die eerder al gelekt waren..

Tot slot weet Nokia te melden dat de N8 de beschikking krijgt over een HDMI-uitgang zodat alle HD-content op een tv weergegeven kan worden. De N8 is de eerste telefoon die over een dergelijke poort beschikt en in grote oplages gesleten gaat worden door de producent. Uiteraard mag Ovi Maps niet op het toestel ontbreken zodat er gratis genavigeerd kan worden. Het meest opvallende aan de telefoon is toch wel de prijs aangezien hij volgens Nokia slechts 440 euro moet gaan opbrengen. De telefoon zal in vijf kleuren in het derde kwartaal op de markt gaan komen, te weten zilver, zwart, oranje, blauw en groen. Meer informatie over de N8 kun je op de Nokia site vinden.

Nokia N8

 

Nokia N8

 

Nokia N8

 

Nokia N8

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. marc -

  Door : ikzelf een nokia verslaafde !!
  het vlaggeschip van nokia momenteel !!
  voor de prijs moet je het niet laten ..
  volgend jaar kost die maar 300 euro meer en over 2 jaar mischien nog 150 euro want de markt staat niet stil
  concurentie langs alle kanten
  een n95 koste vroeger om en bij de 800 euro
  nu heb je deze al voor 300 of minder
  maar voor wie niet kan wachten zoals ik , tja zodra hij er is haal ik hem.wat daar allemaal niet opzit.
  een volwaardige camera alleen al die in de winkel snel 300euro kost, dan heb je maar enkel een camera
  bij de n8 gps,fm transmitter voor in de auto of moto en
  de update die nog zullen volgen want deze zal nog meer in zijn mars hebben van de apliccaties die er op gaan.live gps zal er ook nog op gaan !!zoals bij de i phone.tja ik wacht nu maar af e , ik gebruik men 5800 tot de n8 er is.:P:Y

 2. Ronald -

  Heeft ook bleutooth 3.0:Y

  En 80% recyclebaar!!;)

  Denk dat deze telefoon echt wel goed aan zal gaan slaan…. okee symbian 3 maargoed….

  En eind augustus review… dus dan ook toestel in de winkel?

 3. Sjaak -

  Nokia wilde niet vertellen welke processor in de N8 is gemonteerd. Wel meldde het bedrijf dat het om een soortgelijke processor als die van de N900 gaat, en dat de kloksnelheid 680MHz is.

 4. Skynet -

  Het toestel ziet er mooi uit ja.de spec zijn van deze tijd wel een plus puntje voor die HDMI.maar ik had een snellere cpu verwacht :X tenminste een snapdragon!! maar die 680mhz kan het wel goed doen.Hoop ik tenminste voor Nokia! en dat hij goed koop geprijst gaat worden ligt in het feit dat nokia zijn nieuwe OS sym-3 zoveel mogelijk wil promoten.Samsung doet dat nu ook met hun Bada-Wave telefoon!!!

  1. ddmen -

   Momenteel promoot SE en HTC vooral hun telefoons.

   Samsung en Nokia zijn alleen bezig.
   Mooi dat Nokia nu komt.

   Dit betekent vaak dat merken zoals Samsung, HTC en SE vaak komen met een ander high end toestel.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters