Nokia kondigt de N8 aan met een 12-megapixelcamera

Nokia heeft vandaag haar eerste Symbian^3 smartphone aangekondigd genaamd de Nokia N8. Het toestel zal slechts 440 euro gaan kosten en beschikt over een 12-megapixelcamera en een HDMI-uitgang.

Nokia N8

Nokia heeft haar vlaggenschip aangekondigd voor de tweede helft van 2010. De Nokia N8 was al veelvuldig uitgelekt maar is vandaag dan officieel gemaakt door de producent. De N8 is een waar monster van een telefoon aangezien hij beschikt over een 12-megapixelcamera die op 720p video’s kan opnemen met een framerate van 30 frames per seconden. Ook voor het geluid heeft Nokia niet bespaard op de kosten aangezien Dolby Digital Plus Surround Sound aanwezig op de telefoon. De telefoon kan met video-content omgaan die waarschijnlijk via de Ovi Store gedownload kan worden in een later stadium. Zo zullen films en series beschikbaar gemaakt worden door Nokia. In de Ovi Store zullen tevens lokale web TV programma’s te vinden zijn op termijn.

De N8 heeft een 3.5-inch AMOLED touchscreen met een capacitive laagje er overheen zodat zaken als multitouch ook mogelijk zijn. Het toestel beschikt verder over 16GB intern geheugen die vervolgens weer met 32GB uitgebreid kan worden. Er zit 256MB ram in het toestel dat Symbian^3 in het gareel moet gaan houden. Dit moet volgens Nokia voldoende RAM zijn aangezien Symbian^3 veel beter met haar geheugen om zou gaan dan de huidige software. De N8 is dan ook de eerste telefoon die voorzien wordt van het geüpdate OS van Nokia. De producent weet verder te melden dat de telefoon voorzien is van bijna alle sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Zaken als GPS, Wifi, Bluetooth en een FM-transmittor mogen uiteraard niet ontbreken op de N8. Verder krijgt het toestel de zelfde processor als de N97 die op 680MHz zijn werk doet, zo blijkt uit de specificaties die eerder al gelekt waren..

Tot slot weet Nokia te melden dat de N8 de beschikking krijgt over een HDMI-uitgang zodat alle HD-content op een tv weergegeven kan worden. De N8 is de eerste telefoon die over een dergelijke poort beschikt en in grote oplages gesleten gaat worden door de producent. Uiteraard mag Ovi Maps niet op het toestel ontbreken zodat er gratis genavigeerd kan worden. Het meest opvallende aan de telefoon is toch wel de prijs aangezien hij volgens Nokia slechts 440 euro moet gaan opbrengen. De telefoon zal in vijf kleuren in het derde kwartaal op de markt gaan komen, te weten zilver, zwart, oranje, blauw en groen. Meer informatie over de N8 kun je op de Nokia site vinden.

Nokia N8

 

Nokia N8

 

Nokia N8

 

Nokia N8

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters