Nokia kondigt de N9-00 met MeeGo aan

Zoals iedereen verwachtte en gisteravond ook al gelekt was, heeft Nokia de N9-00 aangekondigd. Deze eerste MeeGo-telefoon van Nokia biedt onder andere een vernieuwend design en een 8 megapixel Carl Zeiss-camera.

Nokia N9-00

De N9-00 heeft geen enkele knop aan de voorkant. Die is helemaal bedekt met een 3,9″ amoled-scherm met gebogen glas er overheen. Dat scherm zit in een unibody van polycarbonaat, die voor het eerst ook echt een gehele unibody is zonder kapjes aan de zijkant of iets dergelijks. Ook speciaal is dat de hele body van gekleurd polycarbonaat is gemaakt, in plaats van dat het apparaat geverfd is. Dat zorgt ervoor dat het toestel geen kleur kan verliezen bij beschadigingen.

Echt bijzonder aan de N9 is natuurlijk dat het de eerste MeeGo-telefoon is en daarmee introduceert Nokia een geheel nieuwe interface. Net als WebOS en het QNX-systeem van de PlayBook, werkt MeeGo met swipe-bewegingen vanaf de zijkant. Daarmee kom je in één van de drie basisschermen terecht. Die drie schermen zijn het menu, de taakbeheerder en het notificatiescherm. Mocht je meer over die interface willen weten, dan kun je terecht op swipe.nokia.com.

Een ander vrij uniek gegeven is de diepe integratie van NFC. Die techniek krijgt in de N9 een flink aantal nieuwe toepassingen. Zo kun je foto’s delen door twee toestellen tegen elkaar te houden en is het mogelijk om met een met NFC uitgerust bluetooth-accessoire te paren door hem even aan te tikken.

Natuurlijk ondersteunt de Nokia N9 zaken als Wi-Fi, GPS en kun je allerlei soorten media op het apparaat afspelen. En met de 8-megapixelcamera met Carl Zeiss-lens kun je ook eigen content maken. Daarnaast is Nokia Maps op het apparaat aanwezig voor gratis gesproken navigatie.

De N9 komt in twee versies: een 16GB-versie en een 64GB-versie. Er zijn drie kleuren beschikbaar: zwart, cyaan en magenta. Wanneer de N9-00 op de markt zal komen is nog niet bekend.

Een laatste interessant gegeven, is dat de Nokia N9 net als de Apple iPhone 4 gebruik maakt van een MicroSIM.

Nokia N9-00

 

Nokia N9-00

 

Bron: Nokia Conversations

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters