Nokia kondigt de Nokia N97 aan

Nokia heeft zojuist middels een persbericht de Nokia N97 aangekondigd. Deze high-end touchscreen telefoon heeft een hele berg aan indrukwekkende specificaties.

Nokia kondigt de Nokia N97 aan, ’s werelds meest geavanceerde mobiele computer, die gebruikers op vernieuwende wijze verbindt – met Internet en met elkaar. De Nokia N97 is ontworpen voor Internet-adepten en combineert een groot 3,5-inch aanraakscherm met een volwaardig QWERTY toetsenbord. Het toestel biedt daarmee permanente toegang tot internet en social-networkingsites. Dit nieuwe vlaggenschip van de Nokia Nseries is uitgerust met grensverleggende technologie, zoals meerdere sensors, een groter geheugen, meer verwerkingskracht en snellere verbindingstechnieken, zodat gebruikers hun persoonlijke internetomgeving kunnen inrichten en ‘sociale locaties’ kunnen delen.

“In de ontwikkelingslijn van desktop naar laptop naar handheld is de Nokia N97 de krachtigste multi-sensor mobiele computer die er op de markt is,” verklaart Jonas Geust, Vice President van Nokia Nseries. “In combinatie met de nieuwe Ovi-services voegt de Nokia N97 zich naadloos naar de wereld om ons heen, en houdt ons in contact met de mensen, voorzieningen en informatie die er het meest toe doen. Met de Nokia N97 leidt Nseries de transformatie van hét internet naar míjn internet.'”

nokia_n97_group_05

 

De Nokia N97 introduceert het begrip ‘So-Lo’, ofwel sociale locatie. Het systeem is uitgerust met ingebouwde A-GPS sensoren en een elektronisch kompas, zodat het zelf altijd weet waar het is. Sociale netwerken kunnen automatisch worden bijgewerkt met actuele informatie, waarbij goedgekeurde contacten hun ‘status’ kunnen updaten en hun sociale locatie kunnen uitwisselen, evenals foto’s of videobeelden.

Het basisscherm van de Nokia N97 mobiele computer bevat de contacten, content en media die de gebruiker altijd bij de hand wil hebben. Vrienden, sociale netwerken en nieuwsberichten zijn met een simpele aanraking onder handbereik. Het 16:9 breedbeelddisplay kan volledig worden gepersonaliseerd met frequent geactualiseerde widgets van favoriete webservices en sociale-netwerksites. De Nokia N97 is ook ideaal om over het web te surfen, Flash-video’s te streamen of games te spelen. Dubbele invoeropties – QWERTY en schermaanraking – staan garant voor efficiënt bloggen, chatten, posten, SMS’en mailen.

De Nokia N97 ondersteunt tot 48 GB geheugen, met 32 GB ingebouwd geheugen dat is uit te breiden met een 16 GB microSD kaart voor muziek, media en andere data. Dit wordt aangevuld met voortreffelijke muziekfuncties, volledige support voor de Nokia Music Store en continue speelduur tot 1,5 dag. De Nokia N97 bevat ook een 5-megapixel-camera met Carl Zeiss-lens, 16:9 video in DVD-kwaliteit, en ondersteuning voor diensten als Share on Ovi via razendsnelle HSDPA- en WLAN-verbindingen, voor moeiteloze, directe uitwisseling.

De Nokia N97 komt naar verwachting in de eerste helft van 2009 op de markt en gaat rond de 550 euro ex BTW en subsidies kosten. Meer foto’s kun je hier vinden.

nokia_n97_white_13a_lowres 

Via persbericht Nokia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Martin -

  Jippy hij is er,

  Heb hem bij MD products in hilversum gekocht.
  echt wat een top ding. ben er echt blij mee.
  heb een HTC HD gehad maar dit touchscreen is echt tien keer beter. echt een aanrader.

 2. Ella -

  Wat ik zo van de nokia n97 zie is het een fijn toestel dat zeker waachten an aanschaffen waaed is
  Ik ben heel benieuwd erna en zie er echt naar uit
  Heb nu de nokia 5800 en die is ook heel fijn maar natuurlijk niet zo uitgebreid als de n97
  Wel geef ik de voorkeur aan een zwarte en niet een witte telefoon dus hoop dat die ook gelijk te krijgen is en niet alleen wit

 3. jean -

  Al ruim 20 jaar naar tevredenheid een Nokia-gebruiker
  Op deze heb ik lang gewacht en ben blij dat KPN deze N 97 door z'n strenge selectie heeft weten te krijgen.
  Ben nu een jaar een MAC gebruiker en hoop op een goede communicatie onderling. Wel jammer dat in dit toestel geen 8Mp camera in verwerkt is.

 4. omie -

  duurt me te lang…heb al jaren geen behoefte gehad om een nw toestel…maar de n97 heeft me wel kunnen overtuigen…helaas gaat nog eve opzich laten wacten denk ik 🙁

 5. mjfm -

  En aangezien het Nokia is moeten we ook nog een slag om de arm houden, het zou kunnen dat het van de zomer wordt…volgend jaar!
  Oh god, als dit maar niet zo'n Xperia verhaal wordt 🙁

  1. Dominick -

   In dat geval zou hij er deze zomer zijn:

   10 (oktober, release) – 2 (februari, aankondiging) = 8 maanden te laat.

   0 (december, aankondiging) + 8 = 8 (augustus). Dus dan zou de N97 in augustus gereleased moeten worden:P

 6. WIL N97 HEBBEN -

  Ik wil hem natuurlijk in combinatie met een abonement! Weet iemand welke datum hij precies utikomt! Ik ga voor de winkel liggen! 🙂

  1. mjfm -

   Daar wordt nog over gediscussieerd, maar zoals het er nu naar uitziet wordt het waarschijnlijk ergens tussen begin juni en eind september…

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters