Nokia kondigt drie Symbian^3-smartphones aan

Nokia heeft op haar jaarlijks event genaamd Nokia World drie smartphones aangekondigd. Alle drie de toestellen waren al vroegtijdig uitgelekt maar desondanks zijn de C6-01, C7-00 en de E7-00 officieel.

Nokia heeft tijdens haar jaarlijks event drie nieuwe smartphones weten aan te kondigen. De Finnen zetten wederom sterk in op het Symbian OS en weten nu drie Symbian^3 telefoons aan te kondigen die eind dit jaar de markt moeten gaan bereiken. De eerste introductie is de opvolger van de Nokia C6-00 die slechts een kleine maand op de markt is in Nederland. De nieuwe Nokia C6-01 heeft een 8-megapixelcamera, daar waar de huidige C6 een 5-megapixelcamera heeft. De C6-01 was al eerder door Nokia Nederland uitgelekt middels de webshop en moet ergens begin november verkrijgbaar zijn voor ongeveer 300 euro. Het toestel heeft ook een 3.2-inch touchscreen en kan video’s opnemen in 720p.

Naast de C6-01 was ook de C7-00 aangekondigd waar eerder al een korte preview van naar buiten was gekomen. Net als de C6-01 zal de C7-00 op Symbian^3 gaan lopen en het toestel heeft geen toetsenbord maar alleen een touchscreen. De C7-00 heeft veel weg van de C6-01, alleen heeft een wat groter scherm met 3,5″. Ook dit scherm zal een amoled-exemplaar zijn en de C7 heeft daarbij een 8-megapixelcamera. Het toestel is slecht 10.5mm dik en heeft uiteraard ook UMTS, HSDPA en de nodige andere verbindingen zoals Wifi en aGPS. Het toestel zal ergens eind dit jaar de markt gaan bereiken en moet bijna 400 euro gaan kosten.

De derde Symbian^3-telefoon is de Nokia E7-00 dat volgens de producent de opvolger is van de originele Communicator-lijn echter heeft het toestel meer weg van een opvolger van de N97-serie. Zo zal het toestel een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord gaan krijgen en een 8-megapixelcamera. Ook de prijs van de E7 komt overeen met de N97 en die zal rond de 550 euro gaan liggen. De telefoon moet het vlaggenschip gaan worden van de fabrikant voor eind dit jaar. De telefoon zal dan ook voorzien zijn van de nodige handigheden zoals een HDMI-aansluiting en Dolby Digital Plus surround sound. Aangezien het hier om een zakelijk toestel gaat heeft Nokia ook velen extra services toegevoegd om het toestel op afstand te besturen en onklaar te maken en integratie met Microsoft Share Point.

De Finse gigant wist jammer genoeg niet de Nokia N9-00 aan te kondigen tijdens haar congres. Onduidelijk is nog waarom dit is echter zou de verklaring kunnen liggen in het feit dat Nokia Symbian een nieuwe boost wil geven door op het event het alleen over dit platform te hebben.

Nokia C6-01

 

Nokia C7-00

 

Nokia E7-00

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters