Nokia kondigt een nieuwe NFC-telefoon aan, de 6216 Classic

Nokia heeft gisteren zijn derde NFC-telefoon gelanceerd, die weer een nieuwe uitbreiding op de NFC-functionaliteit biedt. Bij de 6216 Classic is de NFC-technologie namelijk aan de simkaart gekoppeld.

Nokia 6216 Classic

Nokia had al twee NFC-toestellen in zijn line-up, die beide niet echt wisten door te breken op de markt. Nu probeert het bedrijf het opnieuw met een nieuwe telg in de NFC-lijn, namelijk de Nokia 6216 Classic. Dit toestel heeft matige specificaties, maar blinkt uit in zijn ondersteuning voor sim-based Near Field Communication. De 2-megapixelcamera, mp3-speler en andere normale mid-range specificaties zijn dan ook alleen bedoeld om het toestel een beetje op te leuken en om het niet helemaal buiten de markt te laten vallen qua technische specificaties. De Nokia 6216 Classic moet ergens in het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen, tegen een prijs die om en nabij de €200 zal liggen direct na de lancering in de webshops.

Near Field Communication is een techniek waarmee je toestel draadloos kan communiceren met speciale sensors, waardoor onder andere mobiel betalen mogelijk wordt. Dit is de meest besproken NFC-mogelijkheid en Payter heeft al diverse tests uitgevoerd op dit gebied die goed verlopen zijn. Met de sim-based NFC moet het allemaal nog makkelijker worden, omdat de provider dan al de juiste gegevens kan voor-laden op je simkaart. Al met al heeft NFC dus redelijk wat potentie, hoewel het nog een beetje misgaat bij de implementatie van de techniek. De technologie heeft een beetje te kampen met een kip-ei-probleem, er zijn amper toestellen met NFC omdat het nergens toegepast wordt en het wordt nergens toegepast omdat er amper toestellen zijn die het ondersteunen. Één van de twee partijen moet dus deze cirkel doorbreken, wat ook een voorwaarde is voor het succes van de Nokia 6216 Classic.

Bron: Into Mobile

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters