Nokia koopt Noors bedrijf dat OS maakt voor dumbphones

Nokia heeft een Noors bedrijf overgenomen dat een OS maakt voor dumbphones. Door dat OS gaan die een beetje op smartphones lijken. Het bedrijf Smarterphone is met alles erop en eraan al in november overgegaan in Finse handen.

smarterphone

De overname is echter pas gisteren bekend geworden. Smarterphone moet kennelijk een OS leveren voor de lager gepositioneerde telefoons van Nokia, die niet op Windows Phone lopen.

Smarterphone prijst zijn eigen OS aan als ‘ultra-smart mobiel besturingssysteem voor featurephones die gebruikers in staat stelt een smartphone-achtige ervaring op betaalbare hardware te krijgen.’De stap bevreemdt wel, aangezien Nokia net zijn eigen Symbian OS en ook Meego overboord heeft gezet. Wel is onlangs het OS Meltemi naar de markt gebracht op low-end telefoons voor de markt in ‘opkomende landen’.

De overname van een tweede OS voor de low-end telefoons lag niet echt in de lijn der verwachtingen. Engadget gist dat het wellicht mogelijk is dat het Nokia vooral om de briljante software-ontwikkelaars van Smarterphone gaat, en niet om het OS zelf. Hoe het precies zit, blijft duister, want noch Nokia noch Smarterphone zijn bereid om een toelichting op de overname te geven.

Bron: Engadget

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters