'Nokia krijgt derde leverancier amoled-schermen: LG'

Nokia gebruikt nu twee leveranciers voor amoled-schermen, die steeds meer toegepast worden in zijn telefoons. Dit is echter niet genoeg voor Nokia en volgens geruchten is Nokia nu met LG in onderhandeling om de derde leverancier van deze schermen te worden.

LG amoled-scherm

Oled is de schermtechnologie van de toekomst, zo hebben wij en een heleboel andere sites al vaak geroepen. Eerder bleek al dat Nokia het hiermee eens is, er kwam namelijk naar buiten dat de producent meer oled-schermen zou gaan gebruiken. Naast gewone oled-schermen gebruikt Nokia ook veel active matrix oled-schermen, beter bekend als amoled-schermen. Deze kwamen, net als de gewone oled-schermen, tot op heden van twee producenten: TPO en Samsung. Nokia heeft hier echter niet genoeg aan naar het schijnt en is dan ook op zoek naar een derde producent voor deze schermen.

Nokia heeft hiervoor het oog laten vallen op een producent die ook actief is in het maken van mobiele telefoons: LG. Volgens de geruchten is Nokia nu al met LG aan het onderhandelen voor deze, voor LG erg lucratieve, taak. Er zouden nog wat problemen zijn die opgelost moeten worden, maar volgens een Koreaanse bron zou LG volgend jaar waarschijnlijk beginnen met het verschepen van deze schermen, wat dus zou betekenen dat de deal al zo goed als rond is. Deze bron vertelde ook dat Nokia meer amoled-schermen wil gaan gebruiken, maar dat hadden we dus al gehoord en is ook niet meer dan logisch als Nokia op zoek is naar een derde producent voor deze schermen. Voor ons consumenten heeft dat trouwens alleen maar voordelen: amoled-schermen verbruiken minder energie, hebben een beter contrast, zijn dunner, hebben een grotere inkijkhoek en zo zijn er nog talloze voordelen, terwijl er bijna geen nadelen zijn.

Bron: IntoMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters