Nokia krijgt geld van Apple voor patenten

Nokia krijgt geld van Apple voor patenten, waar de maker van de iPhone gebruik van zou maken zonder het te vragen. Daarmee is een langlopende reeks rechtszaken afgesloten.

Nokia VS Apple

Het bedrag dat Apple aan Nokia betaalt voor de geschonden patenten, is niet bekendgemaakt, zo meldt nu.nl. Maar Nokia verwacht dat de deal met Apple goed zal uitpakken voor de resultaten van het tweede kwartaal van het Finse bedrijf. Slashgear weet te melden dat Apple een eenmalig bedrag overmaakt naar Finland, en daarna periodiek royalties blijft betalen.

Een Apple-woordvoerder maakte vandaag bekend dat de bedrijven alle patentaanklachten over en weer intrekken. Ze mogen nu bepaalde patenten van elkaar gebriuken. ”Maar niet het merendeel van de innovaties die de iPhone uniek maken”, haastte de Apple-woordvoerder zich hieraan toe te voegen.

De patentaanklachten van Apple en Nokia over en weer dateren al van twee jaar terug. Er kwamen periodiek nieuwe aanklachten bij. Onlangs diende Nokia nog een nieuwe aanklacht in bij de Amerikaanse International Trade Commission. Apple zou vrijwel alle patenten van het Finse bedrijf schenden.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters