Nokia laat consumenten haar volgende telefoon kiezen

Nokia heeft drie smartphone ontwerpen laten maken op basis van feedback van consumenten. De gebruikers mogen nu een ontwerp kiezen en Nokia zal van het winnend ontwerp een 3D-render maken en misschien wel zelfs een productiemodel.

Nokia concept

Fabrikant Nokia is via haar blog een tijd geleden een ontwerp traject gestart om feedback van gebruikers te vergaren over smartphones. Na een aantal vragen en polls over verschillende eigenschappen en kenmerken van een smartphone heeft de Finse fabrikant drie schetsen laten maken van modellen op basis van het commentaar van de gebruikers. Gebruikers kunnen nu een winnend design kiezen en de fabrikant belooft hier vervolgens van een 3D-render te gaan maken van hoe het toestel er in het echt uit zal gaan zien.

Alle drie de concepten hebben de zelfde specificaties van de producent mee gekregen en deze specificaties zijn opgesteld uit de feedback van de gebruikers van haar blog. Zo zal er ene 4-inch capacitive-scherm in de toestellen zitten met de nodige knoppen. De afmetingen zijn 60 x 110 x 6 tot 10 millimeter en de behuizing zal bij alle drie van aluminium gemaakt zijn. Als OS wordt gedacht aan MeeGO en uiteraard zullen er zaken zoals, Wifi, HDMI, Bluetooth, Dolby Stereo en een 8-megapixelcamera er standaard op zitten. Alle drie de modellen hebben wat weg van de huidige lijn van Nokia. Zo is er eentje op de N8 gebaseerd, eentje op de X6 en eentje op de E-series. Het is nu nog te hopen dat Nokia daadwerkelijk van dit mooie community-idee een echte telefoon gaat maken.

Nokia concept

 

Nokia concept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. windracer -

  kunnen ze niet een Android gsm maken? sybian is echt bagger.

  en misschien wat steviger, de nieuwe nokia's zijn van goedkoop plastic, ook het beeldscherm is van plastic.. gaan niet lang mee 🙁

  please nokia, maak weer eens een goede phone!

  1. michaelpb -

   De software is prima. Sterker nog; hartstikke goed. Het is alleen de User Interface die verouderd is en zeer gedateerd overkomt, zelfs in de nieuwe Symbian versies. Ook niet altijd even consistent in gebruik, maar Symbian kán alles. En vlekkeloos. Dat dan weer wel. Ze weten het gewoon niet lekker te designen.

   Ergens vind ik deze 'wedstrijd' dan ook erg gaaf, maar tegelijkertijd triest. Dat je als fabrikant blijkbaar gewoon niet meer weet wat je consumenten nu eigenlijk willen. Dan vraag je ze maar voor jou telefoons te gaan ontwerpen…. Raar.

   PS: Ik kies ook voor #3. Ziet er uit als een echte Nokia.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters