Nokia laat rokje maken van 35 Nokia Lumia 1520-telefoons

Nokia heeft bij wijze van reclamestunt een rokje laten ontwerpen dat is gemaakt van 35 Lumia 1520-telefoons. Het rokje geeft licht in het donker, als de toestellen aan staan.

De Lumia 1520 is een phablet en in die gedaante de grootste Windows Phone die er momenteel bestaat. Het toestel trekt alleen om die reden al aardig wat aandacht, maar Nokia besloot om met deze reclamestunt nog eens over de top te gaan.

Er is samenwerking gezocht met topontwerper Fyodor Golan, die een rokje heeft gemaakt door 35 Lumia 1520-toestellen als een rokje aan elkaar te bevestigen. Het is een minirokje dat onmiddellijk de aandacht zal trekken, en niet alleen om het model dat het draagt.

Nokia heeft aangekondigd dat dit Lumia 1520-rokje zal worden geshowd tijdens de London Fashion Week 2014. De software van de toestellen is zo bewerkt dat de telefoons niet alleen allemaal aan staan, maar ook van kleur wijzigen als het model ermee loopt.

”Zodra het rokje beweegt, veranderen de plaatjes op de homescreens van kleur, zodat een gesynchroniseerd effect ontstaat dat echte textiel nabootst”, schrijft Nokia hier zelf over. ”Om deze illusie te bewerkstelligen, is een app ontworpen die de gps van het toestel benut zodat de bewegingen synchroon zijn.”

De camera’s in de toestellen wordt gebruikt om opnamen van de omgeving te maken, die vervolgens in een soort mozaïek op de schermen worden weergegeven. Waarmee Nokia volgens zichzelf de term ‘wearables’ – draagbare technologie, waarmee meestal horloges enzo worden aangeduid – een nieuwe inhoud heeft gegeven.

Nokia laat rokje maken van 35 Nokia Lumia 1520-telefoons here s a skirt made of 35 nokia lumia 1520 handsets 426959 2 
Nokia laat rokje maken van 35 Nokia Lumia 1520-telefoons here s a skirt made of 35 nokia lumia 1520 handsets 426959 3 

Bron: Softpedia

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters