Nokia lanceert de N86 met 8-megapixelcamera

Nokia heeft gisteren na afloop van haar persconferentie een perskit meegegeven waarin een nieuw toestel te zien is, namelijk de Nokia N86. De producent heeft het toestel nog niet officieel bekendgemaakt.

Nokia N86

Gisteren kregen alle persleden een perskit mee waarop waarschijnlijk per ongeluk een item stond over Carl-Zeiss-lenzen met daarbij afgebeeld de Nokia N86. Opmerkelijk was dat tijdens de persconferentie alleen gesproken werd over de E55 en E75 maar niet over de 6720 en de 6710. De N86 werd helemaal niet in dit verhaal genoemd, maar nu zijn er foto’s en de gehele specificatieslijst naar boven gekomen van het mysterieuze toestel. Inmiddels heeft Nokia het toestel vandaag zelf aangekondigd en staat het ook op de stand, foto’s volgen later.

“Gebruikers willen een mobiele camera die onder alle lichtomstandigheden excellente foto’s maakt,” zegt Juha-Pekka Sipponen, Director Nokia N-series. “Daarom is het diafragmabereik van de Nokia N86 8MP vergelijkbaar met dat van een hoogwaardige stand-alone digitale camera. Of het nu gaat om de torens van de Sagrada Familia in Barcelona of een schitterende zonsopgang boven Sydney, de Nokia N86 8MP maakt er briljante groothoekbeelden van, compleet met geotag, die direct kunnen worden ge-upload naar sites als Share on Ovi of Flickr.”

Nokia N86 specificaties

De N86 zal Nokia’s eerste 8-megapixeltoestel zijn met, hoe kan het ook anders, bluetooth, Wi-Fi en natuurlijk gps. Het toestel zal daarnaast over de nieuwe Ovi-diensten gaan beschikken en lopen op Symbian S60 3rd edition F2. De N86 zal ook beschikken over een Amoled-scherm en 8GB intern geheugen dat je nog eens kunt uitbreiden met 16GB door middel van een Micro-SD-kaart. Daarnaast zal er ook een tv-out-functie op zitten en 3,5-mm headphone-jack. Het toestel is een slidertoestel en zal in het tweede kwartaal van 2009 uitkomen samen met de N97. De prijs is nog onbekend maar waarschijnlijk zal die ronde 550 euro gaan bedragen.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters