Nokia lanceert Music Store en het N-Gage game platform

Het nieuws over Nokia blijft binnen stromen vandaag dankzij de persconferentie die nu aan de gang is in Londen. Nokia heeft zojuist bekendgemaakt dat ze een Music Store in de lucht gaan gooien en dat het N-Gage game platform officieel weer nieuw leven ingeblazen is.

De Nokia Music Store gaat dit najaar in ‘belangrijke Europese markten’ van start zoals Engeland en Duitsland, het is echter nog onduidelijk of Nederland hierbij zit. Extra landen in Europa en Azië worden daarna gaandeweg toegevoegd. De nummers kosten €1 per stuk en albums kosten €10. Een maandelijks streamingabonnement kost eveneens €10.

Nokia zal de muziek gaan aanbieden in 192 kbps WMA-formaat. Voor het overzetten van de muziek naar je Nokia kun je gebruikmaken van Windows Media Player of de Nokia Music PC-software die later dit jaar beschikbaar komt. Er zit ook directe toegang naar de Nokia Music Store in, vergelijkbaar met iTunes Store. Op de toestellen zelf kun je afspeellijsten aanmaken en je muziekcollectie beheren, maar dan moet je wel gebruikmaken van de weinige telefoons die dit al ondersteunen, te weten de N95 8GB en de N81.

Verder komt Nokia in November met het vernieuwde N-Gage gaming-platform. Het gaat om een op software gebaseerd systeem dat draait op S60-telefoons met games en uitgebreide mogelijkheden om online te gamen tegen andere spelers. Er zullen toernooien worden georganiseerd en er zijn mondiale ranglijsten. Games zullen 10 euro gaan kosten. Of wederom Nederland gelijk wordt aangedaan is ook nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters