Nokia lanceert Play To DLNA-software via Beta Labs

Nokia heeft in haar Beta Labs een nieuwe applicatie online gezet die het mogelijk maakt om content te delen via DLNA op Symbian^3-smartphones. Dat betekent dat de app momenteel beschikbaar is op de Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6 en Nokia E7.

Nokia Play To

Toegegeven, DLNA is niet de meest spannende functionaliteit en het is natuurlijk al even aanwezig in een groot aantal telefoons. Maar Nokia had er tot op heden nog niets mee gedaan en Symbian-gebruikers moesten dan ook op zoek naar een third-party-applicatie. Nu heeft Nokia zelf een oplossing uitgebracht via haar Beta Labs genaamd Play To.

Het feit dat de applicatie zich in Beta Labs bevindt wil zeggen dat Nokia er mee bezig is, en dat de app waarschijnlijk binnen een niet al te lange tijd echt uitgegeven wordt. En aangezien Play To typisch een app is die voorgeïnstalleerd wordt betekent dat dat we later dit jaar waarschijnlijk eindelijk DLNA-functies in Symbian-telefoons zullen krijgen.

DLNA werkt via Wi-Fi en maakt het mogelijk om content te streamen naar andere apparaten. Zo kun je via je telefoon video’s en foto’s laten zien op en DLNA-geschikte TV of kun je audio afspelen op een stereoinstallatie die uitgerust is met DLNA-functionaliteit. Potentieel is het ook mogelijk om content van bijvoorbeeld je PC of je NAS op je telefoon af te spelen, maar dat lijkt Nokia niet toegevoegd te hebben in deze applicatie. Wellicht komt dat nog.

Bron: GSM Arena

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters