Nokia lanceert simpele 100 en 101-telefoons

Nokia heeft deze week twee nieuwe telefoons gelanceerd die voornamelijk gericht zijn op gebruik in de derde wereld: de Nokia 100 en de Nokia 101.

Nokia 101

Nokia mag zich hier dan vooral in de kijker spelen met krachtige nieuwe smartphones, maar in grote delen van Afrika en Azië zijn die toestellen voor het overgrote deel van de bevolking een onhaalbare kaart. Bovendien heerst in die gebieden de wens om twee simkaarten in een toestel te kunnen steken, omdat een toestel vaak door het hele gezin wordt gedeeld.

Om het ‘volgende miljard’ mensen op mobiele telefonie aan te sluiten, heeft Nokia nu de 100 en de 101 gepresenteerd. Goedkope S30 telefoons die wel van een aantal aardige functies zijn voorzien. Zo kun je op de 101 MP3’s afspelen en hebben ze een FM-radio. De 101 heeft de mogelijkheid om er twee simkaarten in te stoppen. Zo kunnen ze door verschillende gebruikers binnen een gezin worden gebruikt. Om dat te onderstrepen kun je er vijf verschillende adresboeken in kwijt, en kan persoonlijke simkaartinformatie van vijf simkaarten door het toestel worden onthouden.

Omdat in de gebieden waar deze telefoons worden verkocht veel analfabetisme heerst, is het menu grotendeels uit icoontjes opgetrokken, zodat ook mensen die niet kunnen lezen de telefoons kunnen gebruiken. Er zit bovendien een geïntegreerd zaklampje in, wat handig is in gebieden waar de stroom nogal eens uitvalt, of slechts enkele uren per dag beschikbaar is. De telefoons kunnen 25 dagen op standby in leven blijven en bieden 6,7 uur beltijd.

Op de 101, het meer geavanceerde model, kan ook een geheugenkaart tot 16 GB worden gestoken, zodat er liedjes op kunnen worden opgeslagen. Ook zitten er wat spelletjes in en een 3.5 mm AV connector waarmee de gebruiker de telefoon op betere speakers kan aansluiten.

In sommige gebieden worden de telefoons voorzien van de Nokia Life Tools, die informatie bieden over weersvoorspellingen, gezondheidsadviezen, en zelfs nieuws uit de roddelbladen, die via een soort sms-dienst naar de telefoons worden gestuurd.

Bron: Nokia

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters